Postoji snimka? Engleski izbornik pod istragom zbog korupcijskog skandala!

Foto: fah

Engleski nogometni savez (FA) istražuje optužbe protiv engleskog izbornika Sama Allardycea da je umiješan u prijevare vezane za transfere igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tim optužbama, Allardyce je koristio svoju ulogu i nudio savjete kako “izigrati” pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400,000 funti.

“Telegraph” ima snimku iz kolovoza prošle godine na kojoj se vidi Allardyce kako pregovara s menadžerima oko izbjegavanja vlasništva treće strane koje je FA zabranio još 2008. godine.

Na sastanku s poslovnim ljudima iz Far East tvrtke, koji su zapravo bili novinari na tajnom zadatku, Allardyce, koji je preuzeo vođenje engleske reprezentacije u srpnju, kaže da “nije problem zaobići pravila” i da on poznaje “agente koji to rade stalno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Telegraph” tvrdi da je taj dogovor novom engleskom izborniku donio 400,000 funti.

Vlasništvo treće strane, u kojem ulagačke tvrtke uzimaju udio u ekonomskim pravima igrača, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini je opisao kao jednu vrstu robovlasničkog odnosa. FIFA je vlasništvo treće strane zabranila u svibnju prošle godine.

Engleski izbornik tek treba odgovoriti na optužbe, a sastanak s vodećim ljudima FA čeka ga danas. Prije engleske reprezentacije ovaj 61-godišnji trener je vodio Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham and Sunderland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.