Potres u Hajduku: Odlazi Kos – dogovoren sporazumni raskid ugovora

Foto: fah

Nadzorni odbor i Ivan Kos dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a on će na tom mjestu ostati do izbora svog nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala jer je Torcida saznala da je pojedinim klupskim djelatnicima naredio da počnu tretirati suce na “drugačiji način”.

Nakon njihova priopćenja bilo je jasno da postoji mogućnost Kosovog odlaska.

“Nadzorni odbor Hajduka u svom radu nadzire poslovanje i poteze uprave te propitkuje i ocjenjuje neovisno o javnosti vidljivim i nevidljivim rezultatima, jesu li sukladni sa zakonima i temeljnim vrijednostima kluba. Nadzorni odbor je utvrdio kako predsjednik uprave gospodin Ivan Kos nije prekršio zakon, ali je drugačijim tretiranjem sudaca, noćnim izlascima ovlaštenih djelatnika kluba sa sucima, prekršio temeljne vrijednosti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledom svih dostupnih činjenica Nadzorni odbor je utvrdio da sucima nije davan novac niti se tražilo ikakvo pogodovanje. Temeljem navedenog Nadzorni odbor je dogovorio sporazumni raskid suradnje s Ivanom Kosom koji će obnašati dužnost do imenovanja nove uprave. Nadzorni odbor će obavijestiti javnost o postupku imenovanja novog predsjednika uprave.

U mandatu gospodina Kosa Hajduk je napredovao, financijski je stabilan, pokrenuti su projekti za unapređenje infrastrukture, provedena je reorganizacija akademije te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Predsjedniku uprave gospodinu Ivanu Kosu zahvaljujemo na doprinosu u podizanju razine poslovanja kluba te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Nadzorni odbor smatra kako ovim pokazujemo da ne odustajemo od vrijednosti kluba i borbe za bolji nogomet”, poručio je predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović.

Kos: Odobrio sam ugošćavanje sudaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je objavljena odluka o sporazumnom raskidu, Kos je kazao:

“Niti ja niti jedan djelatnik Hajduka nismo napravili nijedno kriminalno djelo niti nešto. Nismo trgovali sa sucima, nismo utjecali na suce, nismo imali nikakve dogovore sa sucima i to vam jamčim sa svojim imenom i ispred institucije koju predstavljam. Jako dobro znate koliko smo naglašavali naše borbe protiv nepravilnosti i nepravdi, pa i to da sam se ja zalagao za strane suce u finalu Kupa”, rekao je Kos.

“Točno je da sam ja odobrio ugošćavanje sudaca hranom i pićem, a svjestan sam da su pojedini elementi izlazili iz elemenata uobičajenog. Preuzimam odgovornost i baš zato što ničim ne želim diskreditirati moralne standarde Hajduka. Moj ostanak bio bi uteg stabilnosti Hajduka i mirne savjesti odlazim, sa željom da Hajduk bude velik kakav i zaslužuje biti”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.