Poznati HOS-ovac: ‘Drže BBB u Grčkoj bez ikakvih dokaza, a evo otkud ih zapravo znam’

Foto: Domovinki pokret

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar u srijedu je ustvrdio da Vlada zanemaruje prava 102 državljana u Grčkoj, pripadnika Bad Blue Boysa, uhićenih nakon pogibije grčkog navijača te pozvao na odgovornost premijera, ministre vanjskih poslova, pravosuđa i unutarnjih poslova. S njim je bio i Damir Markuš, poznati pripadnik HOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dva mjeseca ih drže u zatvorima bez dokaza, u teškim uvjetima. Dobar dio ih poznajem, znate odakle? Potres na Banovini, Zagreb, poplave, Petrova… Onda se nije pisalo i govorilo o njima, kao da ništa nisu radili, a napravili jako puno. I sad se ne traži ništa osim pravednog suđenja i da ih hrvatske institucije ne zaborave”, rekao je Markuš.

Dva su mjeseca od uhićenja BBB-a u Grčkoj: Je li hrvatska diplomacija aktivna kao u slučaju Zambija?

“U Grčkoj još uvijek 102 hrvatska državljana čame u pritvoru. Premijer Andrej Plenković 21. kolovoza izjavio je ‘premijer Mitsotakis mi je rekao da će proces trajati još nekoliko tjedana’. Gospodin Mitsotakis vas je muljao. Pa je Plenković rekao da će se pobrinuti da svi imaju pravedan proces. Kakav je to pravedan proces koji traje više od dva mjeseca bez dokaza i podizanja optužnice”, zapitao je Dretar na konferenciji za novinare u Saboru.

“Nakon toga”, nastavio je, “premijer 5. rujna izjavljuje ‘koliko razumijem, istražni proces ide svojem kraju’. Poštovani premijeru, ne razumijete vi očito puno toga, obmanjujete javnost”, poručio je predsjedniku Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.