Pred vratima je Europsko rukometno prvenstvo, Francuzi opet među favoritima, san o hrvatskoj medalji nitko se ne usudi javno sanjati?

Foto: fah

Pred nama je ”najljepše vrijeme u godini”, no, vrlo brzo nakon božićnih i novogodišnjih blagdana slijede nova velika sportska uzbuđenja. Sport, dakle, neće mirovati, sportaši će biti aktivni, neki više, neki manje, naravno, među njima i hrvatski sportaši, tu su sve bolji skijaši Zubčić, Rodeš, Kolega, Vidović…, očekuje nas i ”australsko tenisko ljeto”, prvi Grand Slam sezone,  a imamo i rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pred vratima je četrnaesto Europsko prvenstvo u rukometu, koje će se održati od 10. do 26. siječnja 2020. godine u Švedskoj, Austriji i Norveškoj i to je prvi put da prvenstvo organizira više od jedne države.

Hrvatska, kao i uvijek, ima svoje ambicije, iako se malo tko razbacuje velikim riječima, riječ ”medalja”, a kamoli zlatna, više ne odjekuje hrvatskim medijima. Mogu li Červarovi izabranici iznenaditi, kao što su iznenadili na Svjetskom prvenstvu prije gotovo 17 godina i postali svjetski prvaci. Hrvatska, podsjetimo, nikad nije bila europski prvak u rukometu. Nakon te 2003. Hrvatska je dugo, dugo, živjela u rukometnom zanosu, medalje, dočeci na Trgu bana Jelačića, majstorije Ivana Balića, nekako se čine jako daleko.

Favoriti su, naravno, kao i uvijek – Francuzi, iako će njihov izbornik, legendarni Didier Dinart, imati ponešto problema. Naime, na Europskom prvenstvu neće biti Luke Karabatića, koji je slomio srednji prst desne ruke i neće put Trondheima gdje će Francuzi igrati u skupini s Norvežanima, Portugalom i Bosnom i Hercegovinom. Naravno, Francuska ima vrhunske zamjene na svim pozicijama, pa će tako netko zamijeniti i Karabatića, taj netko trebao bi biti Tournata, a mogao bi uskočiti i najbolji junior svijeta Prandi ako bi se ozlijedio N’Guessan. Nažalost, takav luksuz nema hrvatski izbornik, Lino Červar, koji ni izbliza nema tako široku klupu kao što to ima njegov francuski kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nisu u najboljoj formi Richardson i Remili, međutim, do Europskog prvenstva je nešto manje od mjesec dana, vratit će se oni kad će ih Dinart najviše trebati. Ne sumnjajte, koliko puta se to već ponovilo.

Popis francuskog igrača za Europsko prvenstvo u rukometu:

Golmani: Gerard, Genty, Pardin
Lijeva krila: Grebille, Guigou
Desna krila: Abalo, Porte
Pivoti: Fabregas, Sorhaindo, Tournat
Lijevi vanjski: Lagarde, Prandi
Srednji vanjski: Claire, N. Karabatić, Richardson
Desni vanjski: Mem, Remili, Dipanda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.