Predrag Matić relativizira napade na Janicu Kostelić: ‘Ne diraj HDZ-ovca jer ćeš završiti u zatvoru’

Foto: fah

Bivši ministar branitelja Predrag Matić, koji je na tom mjestu bio za vrijeme vlade SDP-a i HNS-a, komentirao je za N1 uhićenja i uvrede koje je proteklog vikenda doživjela državna tajnica za sport Janica Kostelić zato je ‘podržava HNS’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osuđujem verbalni napad na državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić, ali isto tako treba reći da se tu ne radi o Janici Kostelić sportašici koja je osvojila brojne medalje i naša je heroina, nego o Janici Kostelić državnoj tajnici. Oni mladići sigurno su navijali za nju, ali ona je sada državna dužnosnica i mislim da je tom slučaju dano previše važnosti. Previše je bilo vulgarnog vrijeđanja, ali kao javna osoba mora biti spremna na neke stvari”, rekao je Matić.

“Po tim je kriterijima Zdravko Mamić trebao 300 puta završiti u zatvoru zbog svega što je govorio”, smatra Matić.

“Najvažnije je da ni Janica Kostelić, niti njezina pratnja nisu bile fizički ugrožene. Sada – tu je i HOO i Vlada i svi se javljaju, oglasit će se do kraja tjedna valjda i ona koja se naziva predsjednicom, ali sjetimo se napada na Mirjanu Rakić. Opet se pokazuje – ne diraj HDZ-ovca jer ćeš završiti u zatvoru. Radi se o prekršaju protiv reda i mira, ali da se ide u zatvor zbog verbalnog delikta, to smo preskočili prije 20, 30 godina. Mnogi će reći – radi se o ženi, dami, istina, ali Mirjana Rakić, koja je možda i veća dama, bila je izložena teroru. Janica Kostelić je sportašica, navikla je da ljudi, kad se spušta niz padinu, viču hohohoho, ali kao državna dužnosnica nije, pogotovo dolje na jugu, omiljena“, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, politika je svoje prste u stvaranju atmosfere linča i to baš u vrijeme Milanovićeve vlade. “Mislim da je krajnje vrijeme da se Mamić, Marković i Srebrić pogledaju u ogledalo i pljunu u to što vide…”, rekao je nekoliko mjeseci nakon dolaska na vlast koalicije Zorana Milanovića, SDP-a i HNS-a, prije nekoliko godina, tadašnji ministar sporta Željko Jovanović.

Nakon takvih otvorenih uvredljivih izjava, koje su osudili čak i mediji, inače neskloni Mamiću, u Hrvatskoj, odnosi između Mamića i Jovanovića nikad se više nisu popravili. Konstantno su ispaljivali strelice jedan prema drugome, čas bi jedan pretjerao, čas drugi. Tijekom tog sukoba Zdravko Mamić je također znao pretjerati, ne samo jednom. Iako je ministar objektivno, kao visokopozicionirani političar, djelovao iz prave pozicije moći, takvu se poziciju nije libio zlorabiti.  Posebno je Jovanović bio brutalan prema legendi hrvatskog nogometa, danas, nažalost, pokojnom, Vlatku Markoviću, tadašnjem predsjedniku HNS-a. Marković je ipak pokazao zavidnu čvrstinu, bez obzira na godine, te je izdržao sve političke nalete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.