Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović otvara 48. Piruetu

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju – Zlatnu piruetu Zagreba u četvrtak će u 19 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanja na 48. izdanju Zlatne pirueta, na kojoj će nastupiti 26 klizača, 17 klizačica, 12 sportskih i 8 plesnih parova iz 26 zemalja svijeta, započet će sutra već u 15 sati kratkim plesom plesnih parova, a u 17 sati na rasporedu je kratki program sportskih parova u kojima će Hrvatsku predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck.

Nakon što u 19 sati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović službeno otvori natjecanje, u 19,45 na led će izići klizači i tu će hrvatske broje braniti 18-godišnji Nicholas Vrdoljak koji će pred domaćom publikom pokušati ispuniti normu za plasman nastup na Europsko prvenstvo.

Natjecanja u petak počinju u 14 sati, kada će u kratkom programu klizačica hrvatske boje braniti Tena Čopor, a u subotu od 13. sati, dok će tradicionalna Revija pobjednika, s kojom će završiti natjecanja na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti, započeti u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatija imena s ovogodišnje “Piruete” su aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova te njena sunarodnjakinja aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, a kod klizača brončani olimpijac Denis Ten iz Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.