Predsjednik Barcelone o budućnosti ovog kluba: ”Nova generacija dolazi, ali ovi stariji još su tu, još žele pobjeđivati”

Foto: fah

Predsjednik Barcelone, kod navijača ne baš previše omiljeni Josep Bartomeu, nakon gubitka već ”osvojenog naslova prvaka Španjolske”, svjestan je da se nešto mora mijenjati, svjestan je da Barci treba svježa energija, koja će katalonskom klubu vratiti onaj žar, onu želju za trofejima kakvu su igrači ovog kluba imali prije nekoliko godina. Naime, Barcelona ima sjajne igrače, vrhunske nogometne zvijezde, Lionela Messija, Luisa Suareza, Ivana Rakitića…, no, isto je tako točno da su glavni igrači katalonskog kluba odavno ušli u četvrto desetljeće života. Ukratko, Barca vapi za pomlađivanjem, mladim snagama, a to i najavljuje čelni čovjek kluba, koji je obećao “preuzimanje” od strane mladih zvijezda naredne sezone, mladih zvijezda koje će za početak pružati podršku starim liscima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Barcelona je već potpisala 17-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Pedrija iz Las Palmasa i 20-godišnjeg napadača Trincaa iz Brage – za sljedeću sezonu koja će doći, s obzirom na sve ono što se događalo, jako brzo. Postignut je dogovor i sa Sao Paulom za 22-godišnjeg veznjaka Matheusa Fernandesa, dogovor je pao već u siječnju. Fernandes je odmah poslan u Real Valladolid na posudbu do kraja sezone. Dakle, Barcelona može računati i na njega.

Proizvod akademije Barcelone su Ansu Fati i Riqui Puig, koji su zajedno sa stoperom Ronaldom Araujom promovirani u prvu momčad. Fati je tako već dobio značajnu ulogu, prava šansa za Puiga se tek čeka.

“Ne slažem se s onima koji kažu da je ova grupa igrača od preko 30 godina izgubila ambicije. Oni su najbolji, oni igraju dobro. Dobro treniraju i trude se. Imaju ambicije… Najbolja stvar je kombinacija, njihovo iskustvo kombinirano s onima koji tek dolaze. Njihova je ambicija stalno tu, želja za pobjeđivanjem i uživanjem u nogometu”, rekao je Bartomeu za Diario Sport, nakon čega je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nova generacija stiže. Ali najljepša stvar u nogometu je kada kombinirate vlastite igrače koji su dugo godina pobjeđivali s mladim igračima koji imaju ogromnu želju za dokazivanjem. Stariji igrači su još ambiciozni, ne govorim samo o Leu, nego i o Suarezu, Piqueu, Albi, Busquetsu itd… Ti igrači su već prešli 30, ali ne smijemo zaboraviti niti ljude poput Lengleta, Dembelea, Ter Stegena ili Semeda, koji su još mladi”, poručio je čelnik katalonskog kluba, a onda je u zaključku dodao:

“Sada dolazi nova ekipa mladih igrača… Trojica novih igrača, uključujući Matheusa, i trojica koja su promovirana iz B momčadi. Dolazak sedmorice igrača u jednoj godini, uključujući i Pjanića, nije loša stvar. To je trećina rostera…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.