Predsjednik Donald Trump kritizirao politiziranje skupo plaćenih NBA zvijezda: ”Stojite uspravno za našu zemlju i zastavu”

epa08630477 US President Donald J. Trump delivers his acceptance speech on the final night of the Republican National Convention on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 27 August 2020. Due to the coronavirus pandemic the Republican Party has moved to a televised format for its convention. EPA/JIM LO SCALZO

Skupo plaćene košarkaške zvijezde najjače košarkaške lige na svijetu, NBA lige, u posljednje vrijeme uglavnom se tu i tamo bave politikom. Politika im, na prvi pogled, ide bolje od košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se radi i o politici, a ne samo o prosvjedu protiv policijske brutalnosti koja u SAD-u traje desetljećima, dokazuje i izjava košarkaša Oklahome, Chrisa Paula, nakon pobjede nad Houstonom.

“Želim svoje molitve poslati njemu i njegovoj obitelji. Stvari koje se događaju našem narodu nisu u redu. Izazvat ću sve u NBA, moramo organizirati “timove, kako bi se svi registrirali za glasovanje (!?)”. Povod ovoj izjavi je brutalno ubojstvo Afroamerikanca Jacoba Blakea, kojeg je ubio policajac, pucajući u njega više puta s leđa. Navodno je Blake u automobilu imao nož.

Američki predsjednik Donald Trump je, ne libeći se kritizirati ni skupo plaćene zvijezde, reagirao. Naime, bojkot, koji to zapravo nije ni bio, niti je mogao biti s obzirom da bi NBA zvijezde takav bojkot financijski pogodio, je završen, a sada se NBA zvijezde politikom bave tako što ne poštuju himnu SAD-a, odnosno kleče prilikom intoniranja i pjevanja američke himne pred svaku utakmicu.  Navodno tako podržavaju borbu protiv rasizma u SAD-u, a to, nažalost, većim dijelom nisu radili dok su u Bijeloj kući sjedili Obama, Bush, Clinton… Nije problem rasizma u SAD-u od jučer, taj problem postoji od samog osnutka te velike države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljudi su umorni od gledanja visoko politizirane NBA lige. Rejting košarkaške lige je pao i neće više ni rasti. Nadam se da to prate i donose prave zaključke u MLB-u i NFL-u jer bi im se mogla dogoditi ista stvar. Stojite uspravno za našu zemlju i zastavu”, napisao je američki predsjednik Donald Trump na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.