Roger Federer o kraju karijere: ”Kad bih mogao razgovarati sam sa sobom rekao bih da usamljenost i izolacija ipak vrijede…”

epa07610595 Roger Federer of Switzerland reacts after winning against Oscar Otte of Germany their men’s second round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 29 May 2019. EPA/CAROLINE BLUMBERG

Najbolji svjetski tenisač svih vremena, Švicarac Roger Feder, na pragu je petog desetljeća života. I dalje igra tenis na vrhunskoj razini, no svjestan je kako vrijeme neumitno prolazi te da se kraj karijere ipak približava. Pandemija koronavirusa sve je poremetila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Federer zaista blizu odlasku u igračku mirovinu?

”Pitaju me puno o mirovini, znam da ne mogu zauvijek igrati tenis. Zaista je lijepo što mogu nešto dobro raditi u životu, to je fantastično u ovom trenutku moje karijere”, kazao je legendarni švicarski tenisač te je nastavio u istom tonu.

”Nisu važne stvari, moje sposobnosti ili tehnika na terenu, važan je mentalitet, ono što radim i ljudi koji me okružuju. Oni imaju velikog udjela u mojim uspjesima. Potrebna je sposobnost da učite iz neuspjeha. To mi se dogodilo 2001. godine i pitao sam se da li sam propustio priliku, dvije godine kasnije sam se vratio i uzeo prvi Grand Slam na Wimbledonu”, konstatirao je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni tenisač je govorio i o dugoj pauzi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa…

”To mi je pokazalo koliko je bitno pozitivno razmišljati. Sve je na počelo jako rano, kad sam imao 11 godina, kada sam odlučio posvetiti se tenisu i svoju sam svrhu ispunio s 14 godina. Ako bih se mogao vratiti u to vrijeme i kad bih mogao razgovarati sam sa sobom rekao bih kako usamljenost i izolacija ipak vrijede”, poručio je po mnogima najbolji tenisač svijeta svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.