Približava se ključnih 180 minuta hrvatskog nogometa: Dobre vijesti za Zlatka Dalića i poneka loša…

Foto: fah

Približava se trenutak odluke, odnosno, približava se 180 odlučujućih minuta ove hrvatske nogometne generacije. Neugodna reprezentacija Grčke u dodatnim kvalifikacijama sve će reći o karakteru Vatrenih, o jednoj generaciji prepunoj nogometnih zvijezda, koja, nažalost, svoju kvalitetu još uvijek nije potvrdila u nacionalnom dresu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine njihova je posljednja prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako će i protiv Grčke Vatreni nastupiti nekompletni, gotovo sigurno bez sjajnog stopera Vedrana Ćorluke, svaki oporavak igrača posebno raduje izbornika Zlatka Dalića. Neki se vraćaju, drugi će zaliječiti svoje ozljede i bit će barem ”donekle” spremni.

Polako se na travnjak vraća Marko Pjaca, Nikola Kalinić igra za Milan, koji gubi utakmicu za utakmicom, trebao bi biti spreman i Mateo KovačićDomagoj Vida vratio se jučer pogotkom za Dinamo iz Kijeva, oporavio se od ozljede glave koju je ”zaradio’ na utakmici Europske lige s Young Boysima. Podsjetimo, hrvatski stoper je stradao 19. listopada, u prvi mah izgledalo je kako Vida ”uopće neće preživjeti ozljedu”, stvarno su grozno izgledali ti trenuci, bilo je puno krvi, međutim, obrambeni igrač hrvatske reprezentacije je borac, vrlo se brzo oporavio te je propustio tek dvije utakmice kijevskog Dinama, derbi s najvećim rivalom Šahtarom Darija Srne u prvenstvu te jednu utakmicu u ukrajinskom Kupu.

Kako je hrvatska nogometna reprezentacija, uz, naravno, stalne probleme na bočnim pozicijama,  ozljedama Ćorluke i Tina Jedvaja najslabija zapravo u obrani raduje činjenica da Dejanu Lovrenu ipak nije ništa opasno, barem ništa ozbiljno. Igrat će hrvatski nogometaš za Liverpool predstojećeg vikenda protiv West Hama Slavena Bilića.  Podsjetimo, vatreni reprezentativac nije prošle subote igrao za Liverpool protiv Huddersfielda zato što je na zagrijavanju osjetio zatezanje u kvadricepsu. Utakmicu prošlog kola je preskočio više ubog opreza nego stvarne potrebe, već u nedjelju je obavio pregled magnetskom rezonancom, rezultati pregleda su zadovoljavajući, oštećenja nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će, dakle, u prvoj utakmici na Maksimiru 9. stifenog protiv Grčke nastupiti s obrambenim tandemom Vida – Lovren. Nažalost, Vedran Ćorluka neće biti spreman. Mnogi će, ne bez razloga, reći kako su brojni brojni problemi Vatrenih,  primljeni golovi u posljednjim minutama utakmica, počeli ozljedom Ćorluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.