Prikupljen novac, kreće nova potraga za nestalim argentinskim nogometašem: ‘Iako je to mali zrakoplov postoje dobre šanse da ga pronađemo’

Foto: Instagram

Obitelj nestalog poznatog argentinskog nogometaša, Emiliana Sale, uporna je u želji da raščisti cijeli slučaj i vrati 28-godišnjeg mladića kući, bez obzira na sve i na činjenicu kako su šanse da je Sala preživio pad zrakoplova zapravo nikakve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svezi toga Amerikanac David Mearns, poznati morski biolog i specijalist u traženju olupina, rekao je: ”Obitelj tragično nestalog argentinskog nogometaša Emiliana Sale nije odustala od potrage za svojim sinom i bratom i pokušava na sve načine pronaći nestali zrakoplov.”

Sala je, podsjetimo, nedavno potpisao ugovor života, nažalost, i posljednji. Naime, Argentinac je stavio svoj potpis za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura te je nakon toga otišao u Nantes kako bi se oprostio od donedavnih suigrača s kojima je svlačionicu dijelio tri i pol godine. Na povratku iz Francuske mali zrakoplov, Piper Malibu, je nestao s radara i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. U zrakoplovu uz 28-godišnjeg nogometaša bio je 59-godišnji pilot, koji i nije imao sve potrebne dozvole za prijevoz komercijalnih letova.

Potraga je službeno prekinuta te je obitelj uz pomoć velikih nogometnih zvijezda  poput Kyliana Mbappea, N’Gola Kantea, Corentina Tolissa, Ilkaya Gundogana te još nekolicine prikupiti 300 000 eura, nakon čega su unajmili Davida Mearnsa kako bi pronašao nestali zrakoplov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li u tome uspjeti?  Jamstva očito nema, međutim…

”U ovakvim slučajevima nikada nema jamstva, ali postoje dobre šanse da ga pronađemo. Problem u čitavoj priči je što je to jako mali zrakoplov, a područje koje se pretražuje je veliko. Ali, obitelj je odlučna i nećemo odustati”, kazao je Mearns. Spomenimo kako je potragu uključen i poseban brod s najsuvremenijom tehnologijom te mala podmornica. Mearns je zajedno s obitelji nestalog argentinskog nogometaša sjeo u zrakoplov te je preletio područje ispred Engleskog kanala, dakle, područje gdje je nestao zrakoplov s pilotom i Salom.

Ako nova potraga pronađe zrakoplov sve će prepustiti policiji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.