Produžen pritvor šestorici Splićana zbog tučnjave na stadionu u Beogradu

Foto: snimka zaslona

Šestorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan – Crvena zvezda u prosincu prošle godine Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još jedan mjesec, objavili su u utorak beogradski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tučnjave i nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda 13. prosinca uhićeno je 26 osoba, među uhićenima bila su i šesotrica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i u pritvoru su Okružnog suda u Beograda. Uhićeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, a mediji prenose da se radi o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Glasnogovornica tog suda Bojana Stanković potvrdila je agenciji Beta da je uhićenima, rješenjem suca, pritvor produžen do 11. veljače zbog mogućeg uznemirenja javnosti i opasnosti od bijega.

U tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana 13. prosinca ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, uzrok sukoba još uvijek nije službeno objavljen, a prema tvrdnjama beogradskih medija, riječ je o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List “Blic” prenio je da beogradsko Više tužiteljstvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su sudjelovali u neredima o kolektivnom priznanju krivnje za nasilničko ponašanje.

Pregovori su počeli u ponedjeljak ujutro, navodi “Blic” pozivajući se na neslužbena saznanja “izvora upoznatog s istragom protiv Splićana”. Predmet pregovora su prije svega visine kazni a tužiteljstvo ustrajava na zatvorskim, a ne uvjetnim kaznama, navodi list.

Za nasilničko ponašanje na stadionima predviđena je kazna do 12 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.