Profesor ne odustaje: Kostelić prošao kvalifikacije za slalomsku trku na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu

Foto: fah

Ivica Kostelić uspio se kvalificirati za glavnu slalomsku utrku na Svjetskom prvenstvu u skijanju u Sankt Moritzu koja je na programu u nedjelju, bivši svjetski prvak u ovoj disciplini u subotnjim je kvalifikacijama zauzeo 15. mjesto sa 2.35 sekundi zaostatka za pobjednikom Slovencem Jakobom Špikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosteliću, koji je prije 14 godina upravo u Sankt Moritzu osvojio naslov svjetskog prvaka u slalomu, nedjeljna utrka mogla bi biti posljednja u bogatoj karijeri u kojoj je osvojio četiri olimpijska srebra, naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa (2011) i dva mala Kristalna globusa u slalomu.

Uz Kostelića, u kvalifikacijama slaloma nastupio je i Elias Kolega, ali on je sa 11.88 sekundi slabijim vremenom od Špika bio tek 33. i nije izborio nastup u nedjelju.

Hrvatska će tako u posljednjoj disciplini SP-a u imati trojicu predstavnika, jer su Matej Vidović i Istok Rodeš imali izravni prolazak u glavu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva vožnja slaloma na programu je u 9.45, a druga u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.