Projekt HNS-a među najboljima u Europi

Foto: HNS

Europski nogometni savez (UEFA) odabrala je najbolje projekte iz područja marketinga i komunikacija u proteklom trogodišnjem razdoblju, a među izdvojenima je i projekt #vježbajdoma Hrvatskog nogometnog saveza, priopćeno je iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA u dvogodišnjim ciklusima dodjeljuje nagrade GROW nacionalnim savezima koji se istaknu projektima u području marketinga i komunikacija. Zbog pandemije virusa SARS-CoV-2, ovoga puta u izbor su ušli svi projekti iz trogodišnjeg razdoblja (2018.-2021.), a u osam kategorija prijavljeno je rekordnih 150 projekata iz 43 nacionalna saveza.

Neovisni žiri je krajem rujna ocijenio sve prijavljene projekte te je odabrao po tri najbolja u svakoj kategoriji. Projekt Hrvatskog nogometnog saveza, #vježbajdoma, odabran je kao jedan od tri najbolja u kategoriji društvene inicijative povezane s pandemijom COVID-19. Od 19 prijavljenih projekata, uz HNS-ov projekt u uži izbor ušli su projekti danskog (DBU) odnosnog talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

HNS je kroz projekt #vježbajdoma želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani videi s treninzima koji se mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a među videima je bilo i uputa liječnika o zdravoj prehrani kao i savjeta o psihološkom pristupu ovim neuobičajenim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke u velikom i malom nogometu, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i još niz nogometaša i nogometašica iz brojnih klubova. Projekt su inicirali HNS-ov glavni instruktor Petar Krpan i HNS-ov instruktor kondicijske pripreme za reprezentacije mlađih uzrasta Ivan Krakan.

Hrvatskom nogometnom savezu ovo je četvrta nominacija u posljednja četiri ciklusa Uefinih nagrada, a dva puta je HNS nakon završne prezentacije dobio i nagradu za najbolji projekt – 2014. i 2018. godine, oba puta za digitalnu komunikaciju.

Svi nominirani savezi prezentirat će svoje projekte virtualnim putem od 29. studenoga do 2. prosinca, a najbolji projekti bit će objavljeni na svečanosti 3. prosinca. Projekt #vježbajdoma će Uefinom žiriju i kolegama iz drugih saveza predstaviti glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i stručna suradnica za odnose s javnošću Nika Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.