Propala ideja o ‘regionalnoj ligi’ zemalja bivše Jugoslavije, odbijena nova ideja iz Srbije: ‘Radije bi igrali s Hrvatima’

Foto: fah

Propala je ideja o tzv. regionalnoj ligi koja bi okupljala nekadašnje zemlje Jugoslavije, pa se Crvena Zvezda okrenula Rumunjima, Bugarima, Mađarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nitko od predsjednika klubova ne govori o kreiranju neke regionalne lige kakvu guraju predstavnici iz Srbije”, poručio je novinar Nemzeti Sporta za Telegraf.

“Sama ideja možda i nije loša, ali u sljedećih pet godina nema šanse da se dogodi. Što se Bugarske tiče, mislim da je nama iz Mađarske više stalo igrati jednu takvu ligu s klubovima iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke, nego putovati u geografski udaljenu Bugarsku”, zaključio je.

Isti stav dijele i novinar rumunjskog Adevarula i njegov bugarski kolega Teodor Borisov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je prvi put da čujem za tu ideju. Ukoliko bi proračun te regionalne lige bio u visini onog u Europskoj ligi, rumunjski klubovi bi prihvatili tu ideju, jer njih zanima samo jedna stvar, a to je novac”, poručio je Amir Kiaras.

“Bilo kakav novac da se ponudi je bolji od onog koji se ne ponudi. Bolje je i to nego ništa”, kaže Borisov.

Prvobitna ideja je da u toj ligi igraju po četiri najbolja kluba iz Srbije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.