Prvo službeno natjecanje braće Sinković u dvojcu bez kormilara: ‘Spremni smo’

Foto: Manuela Sinković

Treći svjetski kup koji će se održati u švicarskom Lucernu od 07. do 09. srpnja bit će prvo službeno natjecanje na kojem će Braća Sinković nastupiti u novoj disciplini – dvojac bez kormilara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković odrađuju zadnje treninge na zagrebačkom Jarunu prije odlaska na Treći svjetski kup. Ovo će biti njihovo prvo službeno natjecanje u postolimpijskoj godini budući da se Valent nekoliko mjeseci borio sa stres frakturom rebra i van treninga je bio više od 6 mjeseci.

Foto: Manuela Sinković

„Bila je to moja najveća pauza otkad sam se uopće počeo baviti sportom. Ozljeda nam je pokvarila plan otvaranja sezone, pa je prvi nastup u novoj disciplini došao nešto kasnije, ali spremni smo!“ – izjavio je Valent Sinković.

Europski, svjetski i olimpijski pobjednici u ovoj sezoni propustili su nastupe na 1. i 2. Svjetskom kupu kao i na Europskom prvenstvu, a prve rezultate treniranja trebali bismo vidjeti nadolazeći vikend na trećoj regati Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Trenirali smo skupa i odradili jednu regatu na Bledu koja nam je bila dobar pokazatelj situacije. Konkurencija nije bila jaka, ali nam je dobro došlo da steknemo malo sigurnosti jer ipak je sve ovo novo za nas. Lijepo je nakon nekog vremena biti u ulozi lovca, a ne lovine!“ – rekao nam je Martin Sinković.

Na 3. svjetskom kupu, konkurencija u novoj disciplini bit će zasigurno Europski prvaci Matteo Lodo i Giuseppe Vicino iz Italije, kao i pobjednici 2. Svjetskog kupa, francuska posada Valentin i Theophile Onfroy. Ne smijemo zaboraviti ni Novozelanđane Thomas Murray i James Hunter koji također ove sezone nisu imali službenih nastupa.
Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 07. srpnja u 08:30 sati, polufinalna utrka 08. srpnja u 13:44, dok je samo finale zakazano za 09. srpnja u 10:33 sati. Sve utrke možete pratiti na službenim stranicama FISA-e http://www.worldrowing.com/ .

Podsjetimo, nakon osvajanja zlatne Olimpijske medalje u Rio de Janeiru u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković odlučili su napraviti zaokret u svojoj karijeri i prijeći u disciplinu dvojac bez kormilara. U dvojcu na pariće nisu izgubili utrku 3 godine, osvojili su sve što se dalo osvojiti i ujedno su nositelji svjetskog rekorda u toj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.