Puhovski je i nogometni stručnjak: ‘Iza Luke Modrića viri Franjo Tuđman‘

Foto: snimka zaslona

‘Neovisni analitičar’ Žarko Puhovski također se uključio, na svoj načn, u slavlje cijele nacije nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva te se plasirala u svoje drugo uzastopno svjetsko polufinale, što je uspjeh koji je više ili  manje zadivio cijeli svijet. Naime, Brazil je peterostruki prvak svijeta i država od 200 milijuna stanovnika.  Hrvatska? Hrvatska ima stanovnika sve manje, zahvaljujući katastrofalnoj politici aktualne hrvatske Vlade, ali i gotovo svih vlada od 2000. godine do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko Puhovski komentirao je u Novom danu N1 televizije činjenicu da su se Hrvati ponovno ujedinili oko svoje nacionalne reprezentacije, svog sportskog ponosa.

‘Bilo je dobro, ljudi su se veslili, pobijedili smo. Euforija, to znači ‘lako podnošenje’ i to je smisao onoga što se pogrešno zove prvenstvo u nogometu. To je prvenstvo u nacijama, nogomet je drugorazredno pitanje,‘ rekao je Puhovski, koji smatra kako je ovo zapravo način obračuna nacija.

“Kako možete navijati za ekipu koja gubi 6-0? Onda navijate za naciju, ne za nogomet”, kaže objašnjavajući da je to mnogo bolji način obračuna nacija nego onaj za koji se npr. odlučio Putin. “U pozadini iza Luke Modrića uvijek viri Plenković ili Franjo Tuđman i to se ne može zaboraviti”, rekao je  neovisni analitičar za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dodatni je bezobrazluk da se u Hrvatskoj toliko malo ulaže u sport, a svi režimi se vezuju za sport. Jedna od navećih stvari koju je Tuđman napravio je bilo to što je Ćiru natjerao da na SP uzme pravog golmana, što Ćiro nije htio. Potpuno je suludo da je predsjednik države o tome odlučivao, ali Tuđman je tu bio u pravu”,  poručio je novokomponirani nogometni stručnjak, o kojem je ne tako davno ponešto govorio ii pedsjednik države Zoran Milanović.

Puhovski je poznat i po Haškim “akrobacijama“

Podsjetimo, Žarko Puhovski poznat je po lažima koje je iznosio na Sudu u Hagu u procesu suđenja hrvatskim generalima, gdje su njegova dokumentacija i svjedočenje proglašeni neprihvatljivim, pa su odbijeni.

Dokument HHO-a koji je na suđenju hrvatskim generalima u Haagu zastupao Žarko Puhovski tvrdi je da je u “Oluji” ubijeno 667 srpskih civila. Optužio je Puhovski za to generale Gotovinu, Markača i Čermaka, rekavši da su sudjelovali “… u udruženom zločinačkom pothvatu etničkog čišćenja Srba nakon Oluje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puhovski je na sudu doslovno ismijan”, kaže prof. dr. sc. Andrija Hebrang, “jer je sud utvrdio da ‘…izvješće HHO-a donosi tvrdnje čiji izvori nisu navedeni, kao i dvostruke opise istih događaja. Zato sudsko vijeće neće prihvatiti taj dokument, označen kao P2402, ukoliko informacije iz njega nisu potkrijepljene i nekim drugim informacijama’.

Kasnije je sud prihvatio, na temelju drugih dokumenata, mogućnost da su u “Oluji” ubijena 42 srpska civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.