Pustite Hrvatsku da se barem malo raduje: Već su krenule medijske spekulacije – ‘Jesu li Francuzi pustili utakmicu?’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon još jedne sjajne predstave na Svjetskom prvenstvu svladala i drugog prvaka, nakon europskog (Španjolci) pali su i svjetski šampioni – Francuzi (23:20). Iskreno rečeno na SP-u u Njemačkoj i Danskoj Hrvatska je imala tek jedan kiks i taj nas je skupo, preskupo koštao. Momčad koju je sjajno posložio Lino Červar zaslužuje više od borbe za peto mjesto, zaslužuje najmanje polufinale. Nekoliko je razloga zašto smo na Svjetskom prvenstvu dobili puno, no, ne i ono što prema igri zaslužujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pokazala je to ponajprije utakmica protiv Njemačke. Hrvatska je izgubila od Njemačke u utakmici koju Nijemci, kao domaćini, nisu smjeli izgubiti, jer da su izgubili tko zna kako bi sve na kraju razvilo za njih. No, način na koji je Hrvatska izgubila podsjetila je na najbolje dane hrvatskog rukometa, Hrvatska je, naime, odigrala u atmosferi u kojoj je sve bilo protiv nje, posebice danski suci, fantastičnu utakmicu. Izabranici Line Červara protiv Nijemaca odigrali su najbolju utakmicu na turniru, čak su igrali puno bolje nego protiv Španjolske ili večeras protiv Francuske. I nisu ”Kauboji” izgubili, barem ne od Nijemaca, pobijedili su ih danski suci u samoj završnici utakmice, kada su praktički ”obranili” jedan gol za Njemačku, a jedan protiv Hrvatske dali jedan, sasvim dovoljno da cijela dvorana padne u trans, u euforiju u kojoj nitko nije mogao čuti, niti je želio, hrvatsku opravdanu ljutnju, prije svih bez dlake na jeziku govorio je izbornik Lino Červar.

Kad smo kod Červara recimo kako je Lino i poslije Francuske, odnosno poslije velike pobjede nad svjetskim prvacima, ponovno, čak i više nego ikad do sada, rekao sve što misli o medijskoj kampanji koja se, kakvo tvrdi, vodi protiv njega, Je li bio u pravu?

Napisi koji su se pojavili u dijelu medija i na stranicama jednog dijela hrvatskih portala idu u prilog Červarovim tvrdnjama. Naime, kako je moguće poslije jedne velike pobjede, protiv jednog velikog rivala kao što je Francuska, postavljati pitanja koja veze sa sportom nemaju? Kako je uopće moguće ustvrditi, bez najmanjeg dokaza, da su Francuzi, čak i ako nisu igrali punom snagom, a što pak tvrdi pak Karabatić, pustili Hrvatskoj? Svjetski prvak na svjetskom prvenstvu neće pustiti utakmicu, posebno ne najvećem rivalu posljednjih desetak i više godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što reći onda o Hrvatskoj? Igrali smo bez Luke Cindrića, praktički bez Stepančića, Duvnjaku nije išlo, pet debitanta stalo je nasuprot rukometnog stroja koji dolazi iz rukometne velesile kakva je Francuska. Hrvatska budućnost svladala je francusku sadašnjost i to na jedan doista spektakularan način.

Ima li pravo nakon svega netko osporiti takvu pobjedu, baciti ljagu na nju? Jedno su opravdane kritike na račun izbornika i igrača nakon poraza protiv Brazila, poraza koji je, kako se pokazalo, izbacio Hrvatsku iz bitke za medalje, a sasvim je drugo optuživati svjetske prvake da puštaju utakmice na Svjetskom prvenstvu.  Smije li uopće Francuska izgubiti utakmicu a da to ne bude ”puštanje”?

I još nešto, nije utakmice protiv Hrvatske Francuskoj bila toliko nebitna koliko to neki žele prikazati, naprotiv, poraz je svjetske prvake u polufinalu usmjerio na Dansku, koja je domaćin turnira, ali koja igra na ovom prvenstvu ”atomski rukomet” i koja je prvi favorit natjecanja. Što god poslije poraza od Hrvatske govorili francuski rukometaši oni ovu utakmicu nisu htjeli izgubiti, a izgubili su je posve zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.