Raskol u Barceloni dok se trener ograđuje i javno poručuje kako ga se takve stvari ne tiču!

Foto: fah

Aktualni prvak Španjolske i jedan od najvećih europskih klubova, Barcelona, u vrtlogu je, kako navodi dio španjolskih medija, dosad ”nezapamćene krize.”  Naime, teško je zapravo reći tko je u pravu, ali gotovo je sigurno nema onih koji su potpuno nevini u cijeloj toj priči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač svijeta, Lionel Messi, kako smo već pisali, žestoko je odgovorio na kritike Abidala, dok španjolski mediji ne prestaju sa pričom o ”raskolu unutar svlačionice katalonskog diva.” Dakako, u tim medijskim napisima, posebno ako dolaze iz medija koji su bliski Realu, dakle, madridski mediji, ne može se a da se ne osjeti mrvica zluradosti.

I dok mediji pišu o nezapamćenoj krizi u Barceloni trenera spomenutog kluba, Quiquea Setiena, to sve previše i ne zanima. Naime, on je, kao najodgovornija osoba za rezultat, fokusiran na predstojeće utakmice Barcelone, a prva je na redu u četvrtfinalu Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, koja je na rasporedu utorak navečer na stadionu San Mames.

“Većina stvari je bitna, ali se mene ne tiče”, kazao je Setien na pitanje novinara o sukobu Messija i Abidala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener je dalje nastavio u svom stilu, pokušavajući marginalizirati problem koji objektivno ipak postoji u klubu:

“Razgovarali smo o tome minutu, a onda se okrenuli utakmici, toliko je bitno. Utakmica je ono što mene zanima. Zainteresiran sam za nogomet. Oko ostalih stvari se ne brinem jer na njih ne mogu utjecati. Ja razgovaram isključivo o nogometu, to je ono što me zanima.”

Iako je Setien izrazio želju da se govori isključivo o nogometu, za što je on uostalom i zadužen, veći dio tiskovne konferencije uoči susreta protiv Athletica posvetio je komentaru Lionela Messija. Setien tvrdi kako se radi o situaciji koja se njega ne tiče i koja ne utječe na njega i njegov posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja se želim fokusirati samo na nogomet. Jedina stvar koja me zanima je dati igračima alat koji moraju usavršavati. Znam da svaki klub na svijetu ima probleme, ali postoje stvari koje ja nikad neću moći kontrolirati”, rekao je trener Barcelone, nakon čega je nastavio:

“Molim vas, razgovarajte sa mnom o nogometu. Želim otići na trening i odigrati dobre utakmice. Sve ostalo ne pomaže mom poslu. To su stvari koje me ne zanimaju, iskreno.”

Podsjetimo, prije svađe Messija i Abidala Barcelona se suočila s jednim drugim problemom,  a koji se već više tiče samog trenera, naime, Ousmane Dembele propustiti će ostatak sezone zbog ozljede i to nakon što se tek oporavio od prethodne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže Setien, ipak ga se to više tiče?

“Moramo vidjeti što će rezultati dodatnih pretraga pokazati, koliko će Dembele biti izvan terena. Kad doznamo točnu informaciju, onda ćemo i reagirati, donijeti odluke”, zaključio je Barcelonin trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.