Reakcija brojnih svjetskih medija na veličanstvenu pobjedu Hrvatske protiv Španjolske: ‘Hrvati izmiješali karte velikim preokretom’

Foto: Snimka zaslona/Guardian

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za plasman na završni turnir Lige nacija nakon što je na stadionu Maksimir pred 32.500 gledatelja pobijedila vrlo jaku Španjolsku sa 3-2. Pobjednički pogodak zabio je Tin Jedvaj u drugoj minuti sudačke nadoknade, Jedvaj je inače zabio čak dva gola na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je,podsjetimo, tri puta vodila, Španjolska se dva puta vratila, ali ne i treći put.

Kako svjetski mediji komentiraju veliku pobjedu Hrvatske na prepunom Maksimiru u sjajnoj atmosferi?

“Hrvatska je zabila dramatični gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu nad Španjolskom što je rezultat koji Engleskoj daje nadu da može završiti na prvom mjestu”, navodi BBC, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Daily Mail piše da će se sve rješavati na Wembleyju utakmicom Engleska – Hrvatska, za prvo mjesto obje reprezentacije trebaju pobjedu, remi ide na ruku Španjolcima.

“Hrvatska je obećala nastup sličan onome koje je pružala na Svjetskom prvenstvu i nije razočarala”, piše Daily Mail.

Britanski Guardian piše o vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici u Maksimiru, a za junaka utakmice ističu Tina Jedvaja: “Hrvati su uspjeli zahvaljujući neočekivanom heroju. Jedvajevi prvi golovi za reprezentaciju donijeli su pobjedu Hrvatskoj i posve otvorili rasplet u skupini. Hrvatska će sada suprostaviti Engleskoj znajući da joj pobjeda može donijeti i prvo mjesto. To je veliki preokret, obzirom da ih je Španjolska pregazila u prvom kolu…”, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, posve drugačije raspoloženje u Španjolskoj, španjolski mediji ne štede svoje igrače te smatraju kako su oni zapravo najveći krivci za ovu situaciju, što je pomalo podcjenjivački prema Hrvatskoj.

“Pobijedili smo se sami”, napominje španjolski AS, dok Marca, ako smo već i pisali, navodi: “Hrvatska nam poderala karte za final four Lige nacija.”

Mediji u Srbiji su detaljno ispratili našu skupinu. Blic je zabilježio i veliki oproštaj srebrne trojke Subašića, Mandžukića i Ćorluke. A o utakmici pišu pod naslovom: “Spektakl na Maksimiru: Hrvatska u foto-finišu savladala Španjolsku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogometaši Hrvatske pobijedili su Španjolsku 3:2 u nevjerojatnoj utakmici na prepunom Maksimiru”, ističe Blic u svom tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.