Reakcije iz norveškog kuta nakon spektakla u Areni: ‘Hrvatska je odigrala najbolje do sada na turniru’

Foto: fah

Hrvatska je protiv nas pokazala najbolju igru dosad na prvenstvu i čestitam im na zasluženoj pobjedi, izjavio je nakon poraza od Hrvatske (28-34) na EURU izbornik norveških rukometaša Christian Berge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je stvarno igrala sjajno u obrani, a njihov vratar Stevanović je bio prevaga. Mene je Hrvatska impresionirala brzinom, stvarno sanim očekivao da će se toliko brzo vraćati, pa nismo davali lake golove. No, izgubili smo jer smo promašivali, dosta proomašivali. A kada se na to nadoveže i ne baš dobra obrana, onda je poraz bio neminovan. Još možemo do polufinala, ali će nam sada biti jako teško”, izjavio je Berge.

Pomoćni trener Norvežana Željko Tomac također je okarakterizirao Stevanovića i hrvatsku obranu kao ključ poraza skandinavske momčadi.

“Jednostavno, nismo imali mirnoću u završnici. Vratar Stevanović je obranio dosta čistih šuteva, a Hrvatska je igrala odličnu obranu u drugom dijelu. U prvom poluvremenu smo još imali igru, a u drugom nas je Hrvatska nadigrala”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški igrač Kent Tonnesen postigao je četiti gola na utakmici.

“Nismo bili strpljivi u napadu, a promašili smo stvarno puno toga. Hrvatska je bila čvrsta i agresivna u obrani, a mi nismo imali odgovora na to. Kada bi i prošli, zaustavljao nas je Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.