Reakcije nakon pobjede Cedevite protiv Cibone u finalu PH: ‘Pokazali smo tko je kvalitetniji’

Foto: fah

Izjave igrača i trenera Cedevite i Cibone nakon odlučujuće, pete utakmice finalne serije za košarkaškog prvaka Hrvatske, u kojoj je Cedevita svladala Cibonu sa 78-75 pred 6000 gledatelja u KC Dražen Petrović te po četvrti put zaredom osvojila pobjednički pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Boatright, igrač Cedevite i najkorisniji igrač finalne serije:

“Sve u svemu, odigrali smo odličnu utakmicu. Pokušao sam biti agresivan, znao sam da moramo dobro otvoriti treću četvrtinu, jer njih ovdje nosi publika, hrani ih energijom. Drugo poluvrijeme smo odlično otvorili, bili snažni i to nam se isplatilo.”

Miro Bilan, kapetan Cedevite:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez obzira što smo malo zakomplicirali na kraju, pokazali smo tko je kvalitetnija ekipa i koja je ekipa u boljoj fizičkoj spremi, bolje istrenirana. Mislim da smo zasluženo osvojili. Malo su nas iznenadili. Nismo zadnjih nekoliko godina navikli na jak otpor, ali pokazali smo karakter, pokazali smo srce i pravu borbu da se vratimo i osvojimo naslov.”

Veljko Mršić, trener Cedevite:

“Odigrali smo drugo poluvrijeme jako dobro. Ulaz u utakmicu nije bio dobar. Sve ono što smo se dogovorili, nismo ispunili. Međutim, u drugom poluvremenu smo bili pametni, odigrali jako dobro, kontrolirali, stvorili razliku. Otišli smo na nekih 17 poena i onda se opustili, prelagano im dopustili da dođu na 12 razlike. Onda sam i ja prerano zatvorio utakmicu dvije minute do kraja. No, dobro je. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Puna dvorana, praznik košarke i još jedna zaslužena titula Cedevite sa šestog mjesta.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Marić, igrač Cibone:

“Tužan sam što nismo to osvojili, a s druge strane sam ponosan na ekipu, na trenera. S obzirom na situaciju kakva nam je bila cijele sezone, odlasci nekih igrača, skupili smo se. Vjerojatno mnogi nisu očekivali da ćemo do ovdje doći. Pokazali smo karakter. Mislim da nas je trener birao na temelju toga ovog ljeta. Opravdali smo se. Tuga. Hvala navijačima koji nikad nisu odustali od nas. Jedna je lopta možda mogla odlučiti da se okrene rezultat. Nije ušla i Cedevita je na kraju zasluženo pobijedila.”

Damir Mulaomerović, trener Cibone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitke Cedeviti na pobjedi. Zahvalio bih se svojim igračima koji su bili pravi profesionalci, uz sve probleme koje smo imali. Bili su pravi fajteri, bili su to i večeras. Ne postoji nijedna zamjerka. Dali smo sve od sebe. Presudila je individualna kvaliteta i iskustvo nekih igrača, posebno Boatrighta. Nismo odustajali i imali smo priliku na 30-ak sekundi do kraja. Međutim, nije išlo. Kad se sve zbroji – kapa dolje igračima. Mislim da je serija bila dobra, utakmice su bile odlične. Mislim da nam je falio jedan igrač u rotaciji na poziciji centra. Siguran sam da je Žoriću pukao list, vidio sam da je šepao, ali je opet pokazao veliko srce.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.