Redknapp o Modriću: Igrao je u sredini i ispalo je fantastično

Foto: fah

Nova epizoda dokumentarnog serijala Premier League Stories posvećena je Hrvatima koji su zaigrali u najvišem rangu engleskog nogometa. Stoga u jednom isječku iz ove epizode Harry Redknapp, Modrićev trener iz Tottenhama, progovara o prilagodbi Luke Modrića na Premier ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Došao je ovdje i ljudi su počeli sumnjati može li on uopće igrati u Engleskoj. Kada sam došao u Tottenham, igrao je na lijevoj strani, a ja sam ga odlučio pomaknuti u sredinu. Dio trenera koji su me dočekali u Tottenhamu su mi rekli: ‘Harry, ne možeš ga staviti ondje. Nije dovoljno jak, ubit će ga.'”, rekao je Redknapp.

“Imali smo utakmicu s Chelseajem i sjećam se da su u mom stožeru bili protiv toga. Upozorili su me da oni imaju Essiena, Lamparda i Ballacka te da će oni biti presnažni za Luku. Rekao sam im: ‘Ne, neće biti prejaki za Luku.’ Igrao je u sredini, ispalo je fantastično i nikad više nije ni zaigrao na drugoj poziciji, je li tako?”

Modrić: Pomaže kad  netko vjeruje u tebe

“Mogu samo reći lijepe stvari o Harryju. Sjajan je trener, ali najviše me impresioniralo kakva je osoba – fenomenalan je čovjek. Puno mi je pomagao u Tottenhamu dok nisam otišao. Zauvijek sam zahvalan na tome i imam lijepe uspomene na rad s njim. Naravno da pomaže kad imaš nekog tko zaista vjeruje u tebe i tko vidi tvoj potencijal. Trebalo mi je to, pogotovo nakon lošijeg starta u Engleskoj”, rekao je Modrić o Redknappu, dok o dolasku u Tottenham kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“San mi je bio igrati u Italiji ili Španjolskoj. Nama je bilo teško uspjeti u Engleskoj jer nije puno Hrvata igralo ondje. Ipak, dolazak u Tottenham bio je prava odluka. Da sam pisao scenarij kako će se moja karijera razviti, ne bih ga mogao napisati bolje nego kako je zaista ispalo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.