Relativiziranje napada na Janicu Kostelić: SDP-ovci zaboravili privođenje zbog zviždanja Milanoviću?

Zagreb, 10.02.2017 - Bivši premijer Zoran Milanoviæ dao je izjavu za medije ispred Hrvatskog sabora. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ /dc

Trojica SDP-ovih saborskih zastupnika- Bojan Glavašević, Peđa Grbin i Arsen Bauk pozvali su građane da danas od 15 do 15,30 sati dođu ispred Kožarićevog sunca u Bogovićevu ulicu i da ih slobodno vrijeđaju, tako još jednom relativizirajući vrijeđanje Janice Kostelić zbog “podrške HNS-u”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Božinović: Policija u slučaju Kostelić postupila po pravilima struke

I dok SDP-ovci relativiziraju napad na Janicu Kostelić, podsjećamo na jedan primjer iz doba kad su SDP i HNS djelovali zajedno u Vladi Zorana Milanovića.

U kolovozu 2013. godine jedna osoba je privedena nakon što je na obilježavanju Oluje u Kninu zviždala i vikala tijekom govora tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, a policija je tada najavila kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdili drugi počinitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, Janicu i njezine suradnice u automobilu na trajektu okružila je skupina 12 mladića, u dobi od 17 do 27 godina, te su ih psovali, vrijeđali i plašili.

I onda čitamo ovakve komentare:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predrag Matić relativizira napade na Janicu Kostelić: ‘Ne diraj HDZ-ovca jer ćeš završiti u zatvoru’

Ranko Ostojić relativizira napad na Kostelić: “Neujednačeni kriteriji postupanja policije, većina nema takve privilegije”

“Najvažnije je da ni Janica Kostelić, niti njezina pratnja nisu bile fizički ugrožene. Sada – tu je i HOO i Vlada i svi se javljaju, oglasit će se do kraja tjedna valjda i ona koja se naziva predsjednicom, ali sjetimo se napada na Mirjanu Rakić. Opet se pokazuje – ne diraj HDZ-ovca jer ćeš završiti u zatvoru”, smatra Predrag Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje se radi o neujednačenim kriterijima postupanja. Slažem se, poštovati zakon i ne vrijeđati nikoga, bio to državni tajnik, saborski zastupnik ili netko drugi, no ovdje se radi o presedanu koji na neki način kazuje kako treba ubuduće postupati. Kako će bilo koji građanin biti tretiran na isti način, na isti način da u 48 sati sve bude riješeno, policija radi posao, sudovi donesu presude, kazne zatvora”, rekao je SDP-ov Ranko Ostojić nakon stanke u Hrvatskom saboru.

Željka Markić o napadu na Janicu Kostelić: Radi li se o seksizmu i zastrašivanju – ovisi o tome tko je žrtva

Zaključak o svemu donosi i predsjednica udruge U ime obitelji koja upozorava na dvostruke kriterije medija i političara.

“I sad nam isti mediji, isti političari koji su huškali ove napadače na mržnju kroz 4 godine SDP-HNS-ove vlasti, branili huliganske napade na utakmicama hrvatske reprezentacije, vrijeđali Anicu Kovač preko svih medija, tužili hrvatske nogometaše i reprezentaciju Fifi, stvarali atmosferu linča – sada nam ti isti tumače da kad si žena na poziciji državne tajnice – onda je ok da se prema tebi tako ponašaju.
Nije ovo sukob sjevera i juga, HNS-a i navijača. Ovo je sukob jadnika koji misle da one s kojima se ne slažete možete klevetati, vrijeđati, zastrašivati pa onda i fizički napadati. – i svih ostalih koji se s takvim ponašanjem ne slažu. “, jasno poručuje dr. Željka Markić u svom statusu na Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.