Reli Finska: Tanak pobjednik, Ogier tek peti

Foto: fah

Estonac Ott Tanak sa suvozačem Martinom Jarveojom (Toyota Yaris) stigao je do svoje desete pobjede u utrkama svjetskog prvenstva u reliju, nakon što je drugu godinu zaredom postigao najbolje vrijeme na reliju po Finskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanak nije napravio pogrešku kao što je to bio slučaj na prethodnoj utrci Svjetskog prvenstva, reliju po Sardiniji, gdje je u posljednjoj etapi doživio nezgodu i tako izgubio pobjedu.

U Finskoj je Estonac pobijedio ispred dvojice domaćih predsavnika Esapekke Lappija u Citroenu C3 i Jari-Mattija Latvale u Toyoti Yaris. Lappi je zaostao 25.6 sekundi, a Latvala 33.2 sekundi.

Zahvaljujući lošijim nastupima svojih najbližih konkurenata, šesterostrukog svjetskog prvaka Francuza Sebastiena Ogiera (Citroen) i Belgijca Thierryja Neuvillea (Hyundai) Tanak je povećao prednost u ukupnom redoslijedu vozača. Ogier je bio peti, a Neuville šesti u Finskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Estonac nakon devet od 14 natecanja Svjetskog prvenstva ima 180 bodova, Ogier je drugi sa 158, a Neuville treći sa 155. Među tom trojicom treba tražiti novog ili starog svjetskog prvaka, a Tanak je na dobrom putu prekinuti Ogierovu nadmoć koja traje od 2013. godine.

Reli Finska
1. Ott Tanak – Martin Jarveoja (Est/Toyota Yaris) 2:30:40.3
2. Esapekka Lappi – Janne Ferm (Fin/Citroen C3) +25.6
3. Jari-Matti Latvala – Mikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) +33.2
4. Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger (Nor/Hyundai i20) +53.4
5. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Fra/Citroen C3) +56.1

SP – redoslijed vozača (9/14)
1. Ott Tanak (Est/Toyota) 180 bodova
2. Sebastien Ogier (Fra/Citroen) 158
3. Thierry Neuville (Bel/Hyundai) 155
4. Elfyn Evans (VB/Ford) 78
5. Andreas Mikkelsen (Nor/Citroen) 71

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.