Rijeka: U sklopu programa Europske prijestolnice kulture jugoslavenska zastava – Armada pokazala što misli o tome

Foto: Facebook Velimir Bujanec

U centru Rijeke uoči otvorenja Europske prijestolnice kulture na Korzu pojavio se plakat koji prikazuje jugoslavensku zastavu, izložen u sklopu programa ‘Rijeka, koraci, vrijeme’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo je jako malo vremena da plakat u Rijeci završi zašaran, a navodno su ga zašarali pripadnici Armade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode organizatori: “Program tvrtke Thorax, Rijeka, koraci i vrijeme posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti. Pomoću vremenske crte duge 232 metra postavljene na Korzu, posjetitelji ulaze u riječku povijest kroz koju uz pomoć vodiča upoznaju razna važna događanja tog vremenskog perioda. Događaji su prikazani glumom, odgovarajućom scenografijom, natpisima i vizualima.”

> Crvena petokraka u Rijeci u sklopu programa europske prijestolnice kulture!

No, nije to jedina kontroverza sa ove manifestacije. Naime, najavljeno je i postavljanje velike crvene petokrake zvijezde, simbola zločinačkog komunizma kojega neki očito, i 28 godina nakon njegovog pada, i dalje neskriveno simpatiziraju, na vrhu nebodera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.