Rimčev put od garaže do Bugattija: ‘Tada nismo mogli zamisliti ovo što sada objavljujemo’

Foto: snimka zaslona

Mate Rimac krenuo je u zagrebačkoj garaži u kojoj je za dnevnik.hr prije 11 godina pokazivao svoj sportski električni automobil. Desetljeće poslije Porsche i Rimac su partneri, a Rimac je snage udružio i s Bugattijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac Automobili su prije 12 godina bili jedan čovjek u garaži. Tada nismo mogli zamisliti ovo što danas objavljujemo, da se spajamo s Bugattijem, rekao je Rimac.

Na čelu te suradnje je Mate Rimac, a sjedište u Hrvatskoj. Rimac će biti većinski dioničar s udjelom od 55 posto.

To je odlično za hrvatsku ekonomiju. Simbolično značenje je ogromno jer time pokazuje da je i velika industrija zainteresirana za hrvatsko društvo, rekao je ekonomski analitičar Damir Novotny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje simpatije ne krije ni Vlada

Zato svoje simpatije prema Rimcu ne krije ni Vlada. Njegov električni bicikl poklonili su kineskom premijeru.

Možete prijeći 100 kilometara. Pokazuje da i mi radimo na unapređenju tehnologije, rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer i ministri obilazili su i pogone tvrtke i uvrstili su ju među dva hrvatska prioriteta u Planu oporavka. Od Europske unije očekuje se sufinanciranje od čak 200 milijuna eura.

Ministar gospodarstva u maloj, otvorenoj ekonomiji poput Hrvatske može samo skinuti kapu do poda i čestitati svemu onome što se na razini Rimac Automobila događalo proteklo vrijeme i učiniti sve da država smanji ograničenja koja postoje, rekao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

S Bugattijem u ruke dobio vrući krumpir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslu im pomaže i Grad Sveta Nedelja i to s 200.000 četvornih metara na kojima će Rimac graditi kampus.

Mogu reći da mi je zaista drago, tim više što smo konačno dokazali da ne moraju samo strane firme kupovati hrvatske nego da može biti i obrnuto, da hrvatska firma može lupiti stranu, pogotovo neku na tako dobrom glasu, rekao je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.