Robert Prosinečki o Radomiru Antiću: ”Volio me, ja sam odrastao u Zvezdi, tamo sam se formirao kao osoba, a on je bio partizanovac…”

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali jučer je preminuo Radomir Antić, trener koji je u svojoj karijeri vodio Real, Barcelonu i Atletico, tri najveća španjolska kluba, a bio je i izbornik Srbije tijekom SP-a 2010. u Južnoj Africi i nije uspio proći skupinu. Antić je bio trener i bivšem hrvatskom reprezentativcu, Robertu Prosinečkom, i to u čak dva kluba, u Realu tijekom sezone 1991./92. te u Oviedu 1994./95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki o Antiću ima, naravno, dobro mišljenje. Naime, Antić je Robija htio dovesti u Atletico, no, nakon toga se javila Barcelona i Veliki Žuti otišao je na Camp Nou. Umjesto Prosinečkog Antić je u Atletico doveo Milinka Pantića te je osvojio dvostruku krunu 1996. godine. Prosinečki se na Camp Nou nije baš naigrao.

”Vidiš što ti je nogomet i život. Da sam došao, možda Atletico ne bi osvojio dvostruku krunu. Za Radomira je ispalo bolje da je došao Milinko, a ja otišao u Barcelonu. Netko je to tako zapisao. Volio je takve igrače jakog prekida. Na tome je bazirao taktiku i detalje. Puno toga sam mu ja tako donio u Oviedu. Zato me volio”, rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za MOZZART Sport.

Robert Prosinečki tvrdi da mu je Antić u Oviedu spasio karijeru, s obzirom da zbog ozljeda u Realu nije puno igrao…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dočekao me u Realu, a kasnije smo bili u Oviedu. Nakon silnih ozljeda vjerovao je u mene jer mi je povjerio ključeve sredine terena. Neću kriti, bio je blagonaklon prema meni, znao me istrpjeti, mada je i njemu i meni ta sredina bila neobična. Ja sam praktički odrastao u Zvezdi, tamo sam se formirao kao osoba. Zatim sam igrao za Real. On je partizanovac, a u CV-ju ima isto da je bio u Realu. Znate li što to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod luđačkim pritiskom. Ili si pobijedio ili ne postojiš. Super nam je bila ta sezona u Oviedu. Odigrali bismo remi i onda bismo se grlili u autobusu. To je za obojicu bilo nešto novo”, kazao je Veliki Žuti, koji smatra da je Radomir Antić zadužio nogomet.

”Za sebe kažem da sam madridist. Dugo sam bio u Španjolskoj, u Madridu. Znam koliko ga tamo cijene. Još sinoć sam vidio sjajnu naslovnicu Marce i onaj naslov: ‘Volimo te.’ To je Radomir zaslužio. Ne poznajem nikoga osim njega tko je vodio Real, Barcu i Atletico. Ostavio je iza sebe toliko toga. Teško da će to netko s ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog dvostruke krune s Atleticom”, zaključio je bivši hrvatski reprezentativac, Robert Prosinečki.

Možda je Zlatko Dalić, s hrvatskom reprezentacijom, koji je po tim ”kriterijima” također ”s ovih prostora”, u tome već uspio ili je na najboljem putu…? Naime, ni Veliki Žuti, ni Radomir Antić nikada nisu igrali finale seniorskog Svjetskog nogometnog prvenstva. To je vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.