Roland Garros: Hrvatski tenisač Dodig i Tajvanka Chan obranili naslov u mješovitim parovima

Pariz, 4.6.2019.- U četvrtfinalu Roland Garrosa u igri mješovitih parova, Ivan Dodig i Latisha Chan pobijedili su Amandine Hesse i Benjamin Bonzi 6:4, 6:3. Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u petak s Tajvankom Latishom Chan obranio naslov pobjednika u mješovitim parovima u Roland Garrosu nakon što su u finalu svladali Matu Pavića u Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6-1, 7-6(5) poslije sat i dvadeset minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje finale je bila repriza prošlogodišnjeg finala kad su Dodig i Tajvanka svladali Pavića i Dabrowski u odlučujućem’tie-breaku’.

Prvi set su Dodig i Chan lako dobili nakon što su suparnicima dva puta uzeli servis. U drugom setu Pavić i Dabrowski pružaju čvršći otpor, svaki par po jednom gubi servis, no u tie breaku bolji su Dodig i Chan koji su zahvaljujući današnjoj pobjedi postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Dodig i Chan su za finale svladali prve nositelje Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-2, 6-1, dok su Pavić i Dabrowski za mjesto u finalu nadigrali Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija sa 6-7 (4), 6-1, (10-8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji pariški pobjednici su na iznimno uvjerljiv način, bez izgubljenog seta, stigli do drugog uzastopnog finala u Roland Garrosu. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova, jer je osim s Dodigom, bila i finalistica Australian Opena 2011. s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Za 34-godišnjeg Međugorca ovo je treće finale mješovitih parova u Parizu, a ukupno četvrto na Grand Slam turnirima. Osim s Chan, dvaput je u finalu bio u paru s Indijkom Saniom Mirzom, 2016. u Roland Garrosu i 2017. na Australian Openu. Ivan je u muškim parovima s Marcelom Melom bio pobjednik Roland Garrosa 2015. godine i finalist Wimbledona 2013.

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo je bilo četvrto finale u mješovitim parovima. S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018. te prošlogodišnji finalist u Parizu. Tome treba dodati i još dva seniorska finala u muškim parovima i jedan naslov, a sva tri rezultata ostvario je s Austrijancem Oliverom Marachom. Finalisti su bili u Wimbledonu 2017. i prošle godine u Roland Garrosu, a pobjednici na prošlogodišnjem Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba para su ulaskom u finale osvojili novčanu nagradu od 60.500 eura. Pobjednički par će, osim trofeja, iz Pariza otići bogatiji za 120.000 eura.

Ivan Dodig i Latisha Chan su zahvaljujući današnjoj pobjedi postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.