Ruga li se Gareth Bale Realu? ‘Igra za reprezentaciju, a klub ga plaća’

epa09068820 Tottenham's Gareth Bale reacts during the UEFA Europa League round of 16, first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Dinamo Zagreb in London, Britain, 11 March 2021. EPA/Neil Hall / POOL

Velški reprezentativac Gareth Bale sasvim sigurno će na kraju ove sezone napustiti Real Madrid. S obzirom na Baleovo ponašanje u posljednje vrijeme neće to biti nenadoknadiv gubitak za Kraljevski klub. Naprotiv, dobar dio navijača jedva čega njegov odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoć jedan od najboljih nogometaša Europe našao se ponovno na udaru španjolskih medija zbog svog odnosa prema suigračima, ali i prema samom klubu, koji je ipak, što god netko mislio o tome, institucija. Naime, Bale neće biti u ekipi Reala za večerašnju utakmicu Lige prvaka protiv ukrajinskog Šahtara, gotovo sigurno neće ga biti ni u kadru za vikend kada madridski klub igra prvenstvenu utakmicu, no zato će otputovati na pripreme reprezentacije Walesa uoči kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Sam Bale najbolje se osjeća kada se nalazi u reprezentativnom krugu.

Na tiskovnoj konferenciji samu ovu pomalu bizarnu situaciju pokušao je objasniti trener Reala, Carlo Ancelotti, međutim, njegovi odgovori nisu zadovoljili španjolske novinare.

“Posvećen je radu i ako se potpuno oporavi, odlično je što će igrati za Wales. Bitno je da dobije minute pa da ga imamo na raspolaganju nakon reprezentativne pauze”, rekao je Realov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trenerovog obraćanja novinarima jedan od španjolskih novinara na društvenim je mrežama istaknuo:

” Ne mogu shvatiti, on trenira za Real, a igra za Wales”. Na ovaj komentar nadovezao se i njegov kolega, koji je tome dodao:

“Ni sam Ancelotti ne vjeruje u ono što govori. Opravdava čovjeka koji se smije suigračima i klubu koji ga plaća. Možda bi trener trebao razmisliti kako se osjećaju ostali igrači”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu su navodno bijesni zbog ponašanja Garetha Balea, no njega to previše u ovom trenutku ne zanima, čeka da mu ugovor istekne, a Real mu već jedno vrijeme nije na prvom mjestu. Za godinu dana će ionako zaraditi 17 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.