S trgovinom nikad niste sigurni: Pola Europe trči za Vedranom Ćorlukom, a on u Rusiji!

Foto: Twitter

Hrvatski reprezentativni stoper, Vedran Ćorluka, zablistao je kao u najboljim danima iz vremena kada je igrao za Tottenham, na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, jedina mu je ‘mana’ činjenica da ima trideset godina, što klubovi koji kupuju jako gledaju s obzirom kako se žele s pojačanjem osigurati barem u jednom trogodišnjem ciklusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluku, prema medijskim napisima koji se iz dana u dan ponavljaju, iako se ništa ne mijenja, navodno želi pola Europe, traže ga ponajbolji europski klubovi, navodno i Bayern, iako je to s Bayernom, gotovo je sigurno, svršena priča. Uz Bayern spominje se talijanska Fiorentina, Bilićev West Ham, engleska senzacija Leicester, Spartak, a sada navodno i Valencija.

Koliko zapravo ima istine u svim tim, više ili manje, medijskim naklapanjima?

Prvo, Ćorluka s ne odviše atraktivnim moskovskim Lokomotivom ima ugovor još dvije godine, taman do Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ima, kako smo rekli, trideset godina, to su dvije otežavajuće stvari za popularnog Čarlija, i dok na jednu novac može utjecati, na drugu ne može nitko. Mediji s Pirineja tvrde da su Španjolci ozbiljni i da su spremni dovesti 30-godišnjeg defenzivca na Mestallu, što znači da su spremni izdvojiti ozbiljan novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener španjolske Valencije, jednog od boljih španjolskih klubova, u kojem je svojedobno igrao Goran Vlaović, Pako Ayestaran želi pojačati obranu, pored hrvatskog reprezentativca u konkurenciji su i Raul Albiol iz Napolija, Brazilac Sidnei iz Deportivo La Corune te Fabian Schar iz Basela. Prema. Prema nogometnom tržištu Ćorluka vrijedi devet milijuna milijuna eura Valencia je spremna ponuditi 10 milijuna eura, što je za igrača koji ima trideset godina pristojna suma. No, što reći za Ronalda koji navodno vrijedi 100 milijuna eura? Razbacivanje je to novcem dok mnogi gladuju.

Podsjetimo, Ćorluka je dosad igrao za Inter iz Zaprešića, Dinamo, Manchester City, Tottenham i Bayer Leverkusen, od 2006. do danas odigrao je 92 utakmice za Hrvatsku, za koju je postigao četiri pogotka, a trebao bi biti i jedan od hrvatskih aduta tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. koje počinju za točno mjesec dana utakmicom Hrvatska – Turska na praznom Maksimiru.

Kamo će na kraju Vedran Ćorluka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako baš morate, recite Rusija – daleko je Moskva od Valencije, put je skup, a jako dug, nekad skuplji i od 10 milijuna eura, Spartak je daleko bliži. No, nikad se ne zna s trgovinom sve ide nepredviđeno, a cijene variraju iz sata u sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.