Sandra Perković: Lakša sam pet kilograma, ali s manjom težinom imam veću brzinu

Foto: fah

Sandra Perković nakon sedam mjeseci ponovno je nastupila u bacanju diska i to na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Perković je pobijedila u disku hicem od 70.23 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smršavjela sam, to je točno, ali znate li koliko kilograma manje imam u odnosu na prošlu sezonu? Samo sam pet kilograma lakša. No mislim da je to dobro jer s manjom težinom imam veću brzinu, a to je ono što mi je možda nedostajalo protekle sezone za još bolje rezultate. Znam da sportsku javnost zanima kako ću bacati sad kad sam nešto mršavija”, otkrila je Sandra Perković za vecernji.hr

Ima ona i nove ciljeve – Svjetsko prvenstvo u Londonu.

“To je jedini naslov koji mi nedostaje i napravit ću sve da vratim ono što sam prije dvije godine izgubila u Pekingu. Stadion poznajem, osvojila sam ondje prvo olimpijsko zlato 2012. godine”, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlike u novčanim nagradama su velike, u Dijamantnoj se ligi lani za sve pobjede moglo zaraditi 110.000 dolara, a ove godine 20.000 dolara manje.

“Jasno da je to velika nepravda. Lani sam šest puta nastupila na Dijamantnoj ligi, a ove godine nastupit ću četiri puta. I još je uvedeno novo pravilo da se prije finala brišu svi bodovi i da se kreće od nule. Tko bude najbolji u finalu, taj će biti i ukupni pobjednik Dijamantne lige. Što se tiče novčanih nagrada, trkači su u puno boljoj situaciji. Netko trči 100 i 200 metara pa može zaraditi dvostruko. Neki trče 400 i 800 metara, neki 3000 i 5000 metara. Opet su bacačke discipline zakinute”, smatra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.