Sandra Perković ostaje doma – čisti stan, slaže puzzle i trenira na balkonu

Foto: snimka zaslona

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković javila se iz svog doma u emisiju Dobro jutro Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra kaže kako se na početku aktualnih događanja i zatvaranja u kuću radovala odmoru, no onda je počela vježbati koliko može. Olakotna okolnost joj je, kako kaže, da joj je partner ujedno i trener.

– Iskreno, na početku smo vi jedva dočekali da se malo odmorimo, ali kako vrijeme ide treba sve odraditi. Dosta se improvizira, radim neke plankove, izdržaje i slično.

Trebaju li susjedi strahovati da ih Sandra ne pogodi diskom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ništa ne bacam, radim samo sa snagom svog tijela, na terasi, u dnevnom boravku. A i trener mi je doma, pa je sve povezanije, našalila se Sandra.

Objasnila je neka male tajne bacačkog treninga.

– Na treningu bacamo i muške diskove, da bi postigli jači izbačaj kod našeg diska. Dečki ga bacaju do 70-ak metara, a ja sam na treningu bacala do 47 metara, što je za ženu vro dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandrin dom je dostigao stanje savršene čistoće.

– Na početku karantene smo počeli sumanuto čistiti kuću, ali nakon dvije-tri generalke mislim da je to riješeno, pa sad slažemo puzzle i lego kocke. Zadnje sam složila Tokio, a sad nas čeka jedna auto, koji je dosta velik. To je Eldis dobio od prijateljice za rođendan.

Dijamantna liga je otkazana, no ove sezone u sklopu nje nisu bila predviđena bacanja diska, pa Sandri to i nije teško palo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedino još nije otkazano Europsko prvenstvo u Parizu krajem kolovoza. Nadam se da ću tad krenuti po svoje šesto zlato.

Nakon puno potovanja po svijetu odgovara joj malo biti na mjestu.

– Dosta je drugačije biti stalno kući, iako poslije treninga i ne možeš nešto nego leći na kauč i upaliti televiziju. Zgodna mi je promjena biti više kod kuće i bojim se da će mi se svidjeti.

U ovom razdoblju ukinute su i olimpijske norme, a Sandra je objasnila zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Obustavili su ispunjenje norme u ovom periodu jer su nemoguće dopinške kontrole.

O prehrani sportaša postoji tisuću različitih mišljenja, a Sandra preferira raznovrsnost.

– Sad mi je sve nekako zabavno, baš je dobro oprati, usisavati, počistiti kuhinju, kuhati… Najbitnija je raznovrsna prehrana i u određenim količinama, manje jako kalorične i više manje kalorične hrane. Dosta jedemo raznoliko, mislim da je to jako dobro za organizam.

Nije ovisnica o slatkom, preferira slano.

– Pekla sam tortu prošli tjedan i toliko sam se najela šlaga pa mi je slatkog dosta za neki period. No ja sam više za slano, pršut, sir, kulen, zaključila je Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.