Sandra Perković i Tonči Stipanović u Hrvatskoj kući: Moji su apetiti veliki, svako je zlato teško osvojiti!

Foto: fah

Nakon najuspješnijeg dana hrvatskog sporta u povijesti, osvojene dvije i osigurane još dvije medalje na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Sandra Perković i Tonči Stipanović u Hrvatskoj su kući dobili prigodne poklone Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), ali i zasluženi pljesak nekoliko desetaka okupljenih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković je u disku obranila zlato iz Londona, dok je Stipanovič osvojio srebro u klasi Laser što je prva olimpijska medalja u povijesti hrvatskog jedrenja.

“I nakon dva dana osjećam se isto. Nakon Londona sam si zacrtala cilj, sad sam ga ostvarila, sretna sam. Došla sam u Rio de Janeiro kao glavna kandidatkinja za zlato, a nakon poteškoća u kvalifikacijama i finalu, sve je ipak završilo dobro,” kazala je najbolja hrvatska atletičarka.

Sandra je naglasila kako uoči puta u Brazil nije željela obećavati zlato, iako su ga svi očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebaju se poklopiti sve stvari, kao što su se meni poklopile u trećem hicu, pa sam presretna i prezadovoljna ovim natjecanjem,” rekla je Perković okrenuvši se budućnosti.

“Kako dalje ? To ćete morati pitati mojega trenera. Moji su apetiti veliki, a na nama je da to zajedno realiziramo. Svako je zlato jednako teško osvojiti, i prvo i zadnje, ali ja ne mislim da mi je ovo zadnje. Meni motivacije ne nedostaje, moji su apetiti puno veći. Ne želim trajati samo jednu medalju. Najljepše se osjećam kad radim ovo što volim, to me maksimalno ispunjava. Ne postoji ništa što će me otjerati s atletskoga stadiona još dugo, dugo godina.” kazala je.

Njezin trener i partner Edis Elkasević je priznao kako s tribine nije bilo lako gledati ‘horor’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S tribine je to izgledalo kao jedan hororac koji je dobio Oskara, ali tek na samome kraju. Na sreću, sve se završilo super. ”

Elkasević je otkrio što je kazao Sandri nakon dva neuspjela pokušaja u finalu kada je plesala na rubu ispadanja.

“Kazao sam joj da je to napravila i u Helsinkiju i u Amsterdamu, da joj to neće biti prvi put da ponovi sretan, treći hitac. Naravno, ja bih volio da toga nema, da sve riješimo u prvoj seriji, kao što to radimo u Dijamantnoj ligi, no ovdje je sve drugačije, veliki je pritisak. Ovo je stvarno pokazatelj da je ona na vrhu Valja reći da je druga na OI bila Francuskinja sa 37 godina. Sandra ima tek 26, ona sad tek ulazi u prave godine za diskašicu. Mi još puno, puno godina možemo biti na vrhu, dva olimpijska ciklusa bez problema, samo se moramo čuvati. Zdravlje je najvažnije, a zdravlje su dobri uvjeti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipanović je uoči plova za odličje bio u vodstvu, ali nije uspio obraniti prvo mjesto i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser. Premda je ispustio zlato, Stipanović može biti ponosan jer je osvojio prvo olimpijsko odličje u povijesti hrvatskog jedrenja.

“Uvijek će postojati neki mali žal za zlatom, jer biti olimpijski pobjednik je ipak nešto više od biti drugi ili treći. No, presretan sam, preponosan, zadovoljan, a jučer kad je Jozo (trener) bio malo tužan, ja sam mu rekao – ma sve je super, sad imamo što raditi iduće četiri godine. Svi bi bili sretniji sa zlatom, ali hajmo se pripremiti za Tokio, biti će u redu,” kazao je Stipanović.

Otkrio je kako njegov jedriličarski put traje od 1999. godine. Četiri puta je bio europski prvak, a sada je ‘dojedrio’ i do olimpijskog srebra.

“U Londonu mi je nedostajalo malo iskustva. Bilesu mi to prve OI, sve te to malo ponese te, pa sam pao. Ovdje sam bio mirniji, ništa me nije izbacilo iz takta. Imao sam svoj ritam, čak sam svaki dan radio isto. Odijevao istu majicu, jeo isti doručak, sve isto, ponavljao sam da bi tako i na moru bilo. Jedan dan me samo uzdrmao kad smo jedrili izvan zaljeva po valovima koje na Jadranu uopće nemam, ali sve drugo je bilo odlično. Zadnja regata mi je unatoč lošem startu bila također dobra. Hvala Jozi, sve mi je organizirao. Cijela je ekipa disala zajedno, sve smo dobro pokrili, od vjetra do temperatura smo sve znali. U takvim uvjetima sigurnije izaziš na more i lakše je postaviti taktiku. Neka tako bude i ubuduće. Do Tokija ću svakako dati sve od sebe, ali je problem što prvo moram pobjediti na hrvatskim kvalifikacijama, dolaze mladi, treba i na njih računati. Sad prvo odmor,” poručio je Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.