U Savezu se malo pogubili: Balića i Metličića nakon smjene zovu natrag, iako je takva odluka ipak pravo budućeg izbornika?

Foto: fah

Akrobacije u režiji Hrvatskog rukometnog saveza ne prestaju, nakon smjene izbornika Željka Babića, zajedno s njim Ivana Balića te Petra Metličića hrvatska rukometna reprezentacija idućih mjesec dana bit će bez izbornika. U tom razdoblju trebalo bi pronaći izbornika te komponirati njegov tim za iduće razdoblje, odnosno već za Europsko rukometno prvenstvu koje se iduće godine igra u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je smijenjena trojka koja je na klupi reprezentacije na Svjetskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto, što se smatra uspjehom, ali je, kako tvrde u HRS-u, problem u “nedosljednosti”, javnost je reagirala i nije pretjerano sretna načinom na koji je došlo do smjene, da je zapravo otkaz Baliću i Metličiću bio albi kako bi se lakše i bezbolnije riješili Željka Babića jasno je i po nekim neslužbenim informacijama koje dolaze iz HRS-a. Naime, čelnici Hrvatskog rukometnog saveza već su pozvali natrag Metličića i Balića, dakako, bez Babića.

Prema nekim medijskim teorijama Balić i Metličić bi se vratili u stručni stožer hrvatske reprezentacije na kojem bi tada trebao biti novi izbornik. Tko će biti taj “sretnik” još uvijek se ne zna, no, kao glavni kandidati figuriraju Lino Červar te Veselin Vujović, inače akualni izbornici Makedonije, odnosno Slovenije.

“Tko kaže da smo se olako riješili legendi? Zato što su prestali biti trener ili koordinator ne znači da neće opet biti uz reprezentaciju. Možda ih novi izbornik ponovno pozove u stručni stožer. Ima više kandidata i unutar mjesec dana imat ćemo novog izbornika”, rekao je za HRT predsjednik HRS-a Grahovac nakon odluke o smjeni. Naravno, kako su  navijači reagirali kritikama zbog smjene proslavljenih reprezentativaca tako je takvom stavu navijača prilagodio i HRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak postoji jedan problem. Naime, ako će Hrvatska dobiti novog rukometnog izbornika zar on nema pravo sam odabrati tim ljudi s kojim će raditi i koje on smatra da su mu potrebni? Ne može Savez donositi takve odluke, ipak su one u domeni izbornika koji će s njima raditi idućih mjeseci, trenirati, voditi utakmice. To je otprilike isto kao kada bi Savez odlučivao koga će izbornik pozvati u reprezentaciju i kakva će biti taktika za neku utakmicu. To je isključivo odgovornost izbornika. Naravno, sve to ne znači da novi izbornik neće i sam inzistirati na povratku Balića i Metličića. Međutim, kako smo rekli, to je samo njegova odluka. Ostaje je dojam kako su se čelnici HRS-a malo pogubili poslije smjene izbornika Babića te njegovih prvih suradnika. Naime, očito su u HRS-u iznenađeni reakcijom javnosti koja dobrim dijelom nije željela odlazak Željka Babića, a pogotovo ne odlazak rukometnih legendi.

Pitanje je kako će nakon svega reagirati Ivano Balić i Petar Metličić, ipak su oni dijelili dobro i zlo s dosadašnjim izbornikom i s njim su zajedno smijenjeni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.