Šef nogometnih sudaca: Rijeka je najviše oštećena, ali oštećeni su i Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek

Foto: fah

Sudačka ekspertiza HNTV-a u sastavu šef Sudačke komisije Ante Kulušić i bivši međunarodni sudac Miroslav Vitković analizirala je derbije proteklog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da su Tihomir Pejin i njegovi pomoćnici ispravno procijenili Soudanijevo zaleđe u petoj minuti, vrhunski da nije bilo zaleđa u akciji Ademija i Soudanija u 55., da prekršaj na Soudaniju nije bio u kaznenom prostoru, da je dobro dijelio kartone u gužvi na kraju.

“Dinamov je gol za 1:1 postignut nakon zaleđa, pomoćni sudac je pogriješio u najjednostavnijoj situaciji, stajaćoj!”, smatra Kulušić.

“Jedanaesterac za Hajduk bio je čist, kao i žuti karton Stojanoviću, jer njegova je namjera bila ići na igrača, nikako na loptu. Ma u toj situaciji su dva zračna duela, u kojima ni jedan igrač Hajduka ne može do lopte, a oba igrača Dinama rade prekršaje!?”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 97. minuti duel Sigalija i Ercega nije bio za jedanaesterac.

“Po pravilima – nije dovoljno, svaki kontakt nije prekršaj”, rekao je Vitković.

Analizirali su i susret u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mišić je ispravno dobio žuti, a kod Vešovićeva, glavni je sudac bio dosta udaljen. Bio je prekršaj, što je ispravno odlučio, ali pomoćnik mu je asistirao da je Vešović stao na suparnika nakon duela, što snimka nije potvrdila. Poslije je Vešović i protestirao, mahao, bio na granici drugog žutog. Također, kasnije je napravio prekršaj s leđa, ali najispravnija je tu bila odluka suca da ka ne kazni drugim žutim”, kaže Vitković.

“Gavranović je prije nego što je zabio nepriznat pogodak bio u zaleđu jer bio je nagnut naprijed. Prednost napadaču se daje kad nema zaleđa. Ako je zaleđe, zaleđe je, koliko god malo! Prednost se daje kad sudac nije siguran”, dodao je.

“Sve četiri vodeće momčadi su oštećene, bilo je pogrešaka sudaca, a sva četiri trenera ponijela su se gospodski. Hvala vam, a ja ću kao šef Sudačke komisije napraviti sve da suđenje bude bolje”, poručio je Kulušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.