SEHA liga – U finalu PPD Zagreb i Vardar

Foto: fah

U finalu završnog turnira regionalne SEHA lige koji se održava u bjeloruskom Brestu igrat će branitelj naslova Vardar i hrvatski prvak PPD Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je u hrvatskom polufinalu pobijedio Nexe sa 28-23 (15-11), dok je Vardar bio bolji od bjeloruskog Meškova sa 25-23 (14-10).

Bit će to repriza lanjskog finala iz Skoplja, no nadamo se s drugačijim ishodom. Naime, prošle godine je slavio Vardar sa 26-24.

Za PPD Zagreb bit će to ukupno treće finale, a do sada je slavio samo jednom 2013. godine upravo protiv Vardara, dok je skopski sastav izborio svoje sedmo finale, a do sada je četiri puta pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je bio favorit uoči utakmice, a to je potvrdio i na parketu Universal Sports Complexa Victoria. PPD Zagreb je odlično otvorio utakmicu. Čvrsto i pokretljivo u obrani i efikasno u napadu. Zagreb je na startu poveo 3-0 i do kraja susreta više nije ispuštao prednost. Nexe se do kraja dvoboja niti jednom nije uspio spustiti na manje od dva gola zaostatka.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Damir Bičanić sa sedam golova, Aleks Vlah je dodao šest, a Zlatko Horvat pet golova, dok je Radivoje Ristanović sakupio 10 obrana.

Kod Nexea najefikasniji je bioi Marko Buvinić sa sedam golova pri čemu je šest zabio iz sedmeraca, dok su Ivan Vida i Marin Šipić zabili po četiri gola. Halil Jaganjac je dodao tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalnom susretu Vardar je očekivano izborio finale, ali daleko teže od planiranog.

Makedonci su na poluvremenu imali četiri razlike (14-10), no srčani domaćini su uspjeli izjednačiti na 17-17, a potom su u tri navrata imali pogodak prednosti (19-18, 20-19, 21-20). Vardar je potom zabio tri gola u nizu za vodstvo 23-21. Meškov je smanjio na gol zaostatka (23-22), no uslijedila su dva makedonska gola za 25-22 i kraj svih dvojbi. Meškov je do kraja tek smanjio na konačnih 25-23.

Vardar su do pobjede predvodili Stojče Stoilov sa sedam golova, te Dainis Kristopans s pet golova, dok su Igor Karačić i Ivan Čupić zabili po tri gola. Kod Meškova najefikasniji su bili naš Sandro Obranović, Maksim Baranau i Petar Đorđić sa po tri gola. Hrvatski rukometaš Šime Ivić je zabio jedan gol, dok je Ivan Pešić sakupio 11 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar je rekorder sa četiri naslova pobjednika SEHA lige. Dva puta je slavio Veszprem, a jednom PPD Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.