Senzacija na Copa America: Peru izbacio Brazil

Brazil je završio svoj nastup na Copa America nakon što je sinoć sa 0-1 izgubio od Perua u Foxboroughu (Massachusetts) i završio na trećem mjestu u skupini B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je slavio nakon spornog pogotka Raula Ruidiaza u 75. minuti.

Igrači izbornika Dunge, koji su prije četiri dana uvjerljivo svladali Haiti sa 7-1, dominirali su protiv Perua, ali je sve njihove udarce zaustavljao izvrsni vratar Pedro Gallese. Nogometaši Perua do vodstva, a i pobjede dolaze u 75. minuti kada njihov napadač Raul Ruidiaz zabija gol, a igrači Brazila su prosvjedovali tvrdeći da si je pomogao rukom. Na kraju je nakon analize videom gol ipak potvrđen, iako snimke pokazuju da je napadač kluba Universitario koristio ruku.

P-H20160613010088

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovim porazom Selecao se mora zadovoljiti sa četiri boda i trećim mjestom u skupini, dok su Peru i Ekvador, koji je ranije slavio protiv Haitija sa 4-0, ostvarili plasman u četvrtfinale.

Peru će u četvrtfinalu u petak u New Jerseyu igrati protiv Kolumbije, a Ekvador protiv SAD-a u četvrtak u Seattleu.

Brazil, koji ovako rano nije završio nastup na Copa Americi od 1987. godine, je drugi favorit eliminiran u ovoj fazi natjecanja nakon Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati u skupini B :
Igrano u nedjelju
Ekvador – Haïti 4 – 0

Peru – Brazil 1 – 0

Ranije igrano
Peru – Haïti 1 – 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil – Ekvador 0 – 0

Brazil – Haïti 7 – 1

Ekvador – Peru 2 – 2

Poredak u skupini B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Peru 7 3 2 1 0 1 2 2 Q

2. Ekvador 5 3 1 2 0 6 2 4 Q

3. Brazil 4 3 1 1 1 7 2 5

4. Haïti 0 3 0 0 3 1 12 -11

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.