Šibenik i Gorica po prve bodove, uzdrmani Dinamo kod Farmaceuta

Foto: fah

Nakon što je jučer Varaždin upisao prve bodove ove sezone, danas se nastavlja 2. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 18:55 sati sastaju se Gorica i Šibenik, a od 21 sat u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica na svom stadionu danas dočekuje Šibenik, obje momčadi ostale su bez bodova u prvom kolu. Osijek je svladao Goricu s 2:1, a Rijeka je nadigrala Šibenčane s minimalnih 1:0.

Igrači Gorice su nakon prvog kola bili razočarani suđenjem, bilo je dosta tenzija, reagirao je i HNS izvanrednim sastankom, ali sada je pred njima novi izazov, svjestan je toga trener Gorice, Samir Toplak:

– Čeka nas jako teška utakmica po teškom vremenu s vrlo zahtjevnim protivnikom. Moramo prihvatiti ulogu favorita, ali neće biti lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Šibenika poručuju kako idu po tri boda:

– Pokazali smo da možemo igrati, sigurno neće biti lako, ali idemo tamo optimistični i sa željom da uzmemo tri boda. U svaku utakmicu ulazimo s maksimumom i sa stavom da ostvarimo pozitivan rezultat, poručio je trener Damir Čanadi.

Prošle sezone ove dvije momčadi su se sastale 4 puta, a tri pobjede je upisala momčad Gorice, a jednu pobjedu Šibenčani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sada su to drugačije momčadi, dosta je novih igrača, Gorica je dovela nekoliko zanimljivih imena, jedan od njih je i Moussa Wagué, nekadašnji igrač Barcelone, ali Toplak je najavio kako njega ne očekuje u prvih 11. Kod Šibenika se u prvom kolu istakao iskusni Duje Čop, nekadašnji igrač Dinama i Hajduka pravio je konstantno probleme obrani Rijeke.

Drugi susret

Drugi susret dana je ogled Farmaceuta i Dinama, obje momčadi nakon prvog kola imaju tri boda. Modri su u samoj završnici slavili protiv Lokomotive, dok je momčad Zorana Zekića na otvaranju sezone bila bolja s minimalnih 1:0 od novih prvoligaša, Varaždina.

Ante Čačić u Koprivnicu dolazi nakon izrazito loše predstave protiv Škupija u 2. pretkolu Lige prvaka, treba mu pobjeda i uvjerljiva predstava kako bi smirio kritike i u dobrom raspoloženju dočekao uzvrat u Skoplju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Važna nam je utakmica protiv Slaven Belupa. Krenuli su s tri boda, bit će silno motivirani jer se igra s Dinamom. Moramo biti učinkoviti u svakom smislu, poručuje Čačić.

Dinamo ne može računati na obojicu Šutala, Theophile-Catherinea, a nema ni Emrelija i Bulata.

S druge strane Zekić je svjestan da je Dinamo veliki favorit, ali naglasio je da nema predaje i da očekuje borbu od svojih igrača:

– Oni su veliki favorit, imamo veliko poštovanje. Ipak, mi igramo kod kuće i moji igrači znaju da ja ne volim gubiti, nema predaje unaprijed. Tko god dođe ovdje, morat će se potruditi pokazati da je bolji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.