Šimenc o stanju zbog koronavirusa i potresa: ‘Lijepo je, ali i tužno prošetati svojim gradom jer stvarno nema nikoga’

Foto: snimka zaslona

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc gostovao je u Dobro jutro, Hrvatska komentiravši kako se snalazi u karanteni te emotivnoj reakciji na potres koji je pogodio Zagreb krajem prošlog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pada teško samoizolacija, ali mi sportaši smo naviknuti na neku vrstu karantene. Ovo je vrsta mentalne karantene, ovo je mentalni trening za sve nas. Dobro izdržavamo, važno je slušati Nacionalni stožer koji odlično radi svoj posao. Mi smo obitelj koja je puno doma, dobro da imamo dva psa pa imamo i veselje s njima. Ono što me veseli su zajednički obiteljski ručkovi koji su sada svaki dan, rekao je Šimenc.

– Šetnja je uglavnom predvečer, iako i ujutro i popodne. Izbjegavam kontakt s ljudima, fizičku aktivnost ispunjavam sam šetnjom, i sinoć sam šetao Gornjim gradom i dosta emotivno proživljavam ove dane, pogotovo nakon potresa. Lijepo je, ali i tužno prošetati svojim gradom jer stvarno nema nikoga, dodaje.

Govorio je i o svojoj emotivnoj reakciji nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svatko je drugačije doživio potres. Nakon što smo se vratili doma, počistili smo stan i žbuku koja je pala. Te dane sam zvao prijatelje u Italiji kako su, a to jutro sam dobio 30 poziva iz Italije. Svi su znali da je bio potres i puklo me kad sam čuo da Torcida dolazi u pomoć Zagrebu. To me raznježilo, ta pomoć i ljubav tog dijela Hrvatske. Jednostavno sam emotivno pukao i drago mi je da je došlo do šire javnosti. Vjerujem da sam i nekim pomogao s tim videom koji su ostali bez krova nad glavom, rekao je Šimenc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.