Sinjski dijamant kao nekad: Nevjerojatni Ante Vukušić zabio četiri gola u 45 minuta…

Foto: Snimka zaslona

Bivši nogometaš Hajduka, Ante Vukušić, koji je svojedobno, a zbog dobrim dijelom Drage Ćosića, nosio nadimak ”Sinjski dijamant”, u Olimpiji je ove sezone stigao do impresivne brojke od 26 golova. Vukušiću je to ujedno i najefikasnija, a vjerojatno i najbolja, sezona u karijeri, koja je u svojoj ranoj fazi puno obećavala. Prije toga najbolju je sezonu odigrao u Hajduku 2010/2011, tada je za ”Bile” zabio 14 golova u 19 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukušić se tražio po Italiji, Švicarskoj i Rusiji, imao problema s plućnim krilom, a sada u 29. godini života igra nogomet karijere. Ante Vukušić trpa kao na traci u dresu svoje Olimpije i vodi je prema naslovu prvaka.

Olimpija je u 32. kolu slovenskog prvenstva pobijedila Rudar 5-0, a konačni rezultat postavljen je već u 46. minuti drugog poluvremena! Junak je opet bio Hrvat Vukušić koji je odigrao nevjerojatno. Utrpao je čak četiri komada u samo 45 minuta i kada se činilo da će potući brojne rekorde, Dino Skender ga je na opće iznenađenje izvadio u 53. minuti.

Sinjski dijamant je goste načeo već u 37. sekundi što je najbrži gol u Sloveniji u posljednjih 11 godina. Na 2-0 je povisio dinamovac na posudbi u Olimpiji Luka Menalo, a onda u 35. minuti kreće novi Antin šou. Prvo je zabio za 3-0 nakon ubačaja s lijeve strane, a novi gol gol uslijedio je u 40. minuti, a kako ne bi sve pokazao u prvom poluvremenu, ostavio je nešto magije i za drugi dio. I nije dugo izdržao, već u 46. minuti je zabio svoj četvrti gol, za konačnih 5-0, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Vukušič je tako stigao do brojke od 26 pogodaka u prvenstvu te je uvjerljivo prvi strijelac s pet golova više od Hrvata Darija Vizingera.

Podsjetimo, Ante Vukušić je prošle sezone igrao u Krškom, zabio je četiri pogotka, a onda ga je uzela Olimpija i Hrvat se u nogometnom smislu ”preporodio”.  Olimpija je Vukušiću dala priliku, a on je to vratio na najbolji način.

Poslije devet godina Ante zabija te vodi momčad Dine Skendera vodi prema naslovu prvaka. Spomenimo da su posljednji naslov osvojili prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Ante Vukušić dobio nadimak?

”Vukušiću Ante, sinjski dijamante”, povikao je u zanosu komentator Drago Ćosić nakon što je Ante duboko u sudačkoj nadoknadi svladao golmana Anderlechta Prota te donio Hajduku vrijednu pobjedu u Europskoj ligi. Trener Hajduka, nažalost danas pokojni, Stanko Poklepović, pobjedu protiv uglednog suparnika nazvao je čudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.