Sjajni Hrvat: Marin Čilić plasmanom u finale Wimbledona već sada zaradio pregršt bodova za ATP ljestvicu, a ni novčana nagrada nije zanemariva!

Foto: Fah

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je sjajnom igrom u dosadašnjem dijelu turnira prvo finale Wimbledona u karijeri. U polufinalu Hrvat je bio bolji od Amerikanca Sama Querreya, u ovom trenutku 28. tenisača svijeta. Bilo je 3:1 u setovima za našeg tenisača, koji je tijekom čitavog meča izgledao kao uvjerljivo kvalitetniji igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon plasmana u finale Čilić je, kako smo već pisali, izjavio:  ”Ovo je nevjerojatno! Osjećam se sjajno na terenu…”

No, već u nedjelju očekuje ga najbolji tenisač svijeta svih vremena, legendarni Švicarac Roger Federer, koji je u polufinalu suvereno s 3:0 u setovima svladao Čeha Tomaša Berdycha. Plasmanom u finale Marin je osigurao 1200 ATP bodova i milijun i sto tisuća funti, što je nešto više od devet milijuna kuna, novčane nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako osvoji Wimbledon zarada Marina Čilića će se povećati, a i broj osvojenih bodova narasti, za lov na prve četiri pozicije na ATP ljestvici. Marin će nakon Wimbledona ostvariti napredak u ukupnom poretku najboljih tenisača svijeta.

“Odličan meč, znao sam da će to dugo trajati, nerijetko u pet setova. Ostao sam pozitivan na terenu i kad mi nije najbolje išlo, ali ostao sam maksimalno usredotočen i vrebao svoju priliku. Finale? Vidjet ćemo, Federer igra ovdje kao kod kuće”, poručio je nakon polufinalne pobjede Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.