Skandinavci s Istoka: Srbi neće igrati na Euru ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance?

Hamburg, 19.06.2024 - Atmosfera na stadionu prije početka utakmice Hrvatska - Albanija na Europskom nogometnom prvenstvu EURO2024. Na fotografiji navijači. foto HINA/ Damir SENČAR/ ml

Hrvatska je u svom drugom nastupu na Europskom prvenstvu remizirala u Hamburgu s Albanijom, bilo je 2:2. Ovim remijem Vatreni su dodatno kompromitirali šanse za plasman u osminu finala Eura. Za prolaz u osminu finala Hrvatskoj će trebati pobjeda protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hamburgu je bio veliki broj hrvatskih navijača, a bilo je gotovo isto toliko navijača Albanije, koja ipak ima više razloga za zadovoljstvo s obzirom kako se od nje, a s obzirom na skupinu, nije puno ni očekivalo. U Hamburgu su se navijači naše reprezentacije i navijači Albanije družili, pjevali zajedno, navijali zajedno…

Ipak, bilo je incidenata s obzirom kako su u jednom trenutku navijači Albanije, dio tih navijača, skandirali ”Ubij Srbina”, a što su osjetljivi na uvrede, Skandinavci s Istoka, Srbi promptno primijetili, a njihov Nogometni Savez reagirao. Dio se hrvatskih navijača pridružio u skandiranju albanskim navijačima, a i zapalili su neloliko dimnih bombi iza gola…

Povodom ”događanja u Hamburgu” javio se generalni tajnik nogometnog Saveza Srbije, Jovan Šurbatović koji je to osudio te je najavio kako će od UEFA-e tražiti kaznu, pa i za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja”, rekao je Šurbatović za RTS. Kakva kazna bi ih zadovoljila nije rekao. Vrlo vjerojatno bi to trebalo biti strijeljanje, ako neće nitko hoće Škorpioni u Srebrenici.

“Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo”, nastavio je dalje Šurbatović te je komentirao činjenicu da je Srbija kažnjena s ukupno 14,500 eura zbog incidenta navijača tijekom susreta s Engleskom.

“Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda”, rekao je Šurbatović te se vratio na Hamburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.