Slaven Bilić progovorio o otkazu: ‘Nisam uopće pomislio da bi se to moglo dogoditi’

Foto: fah

Slaven Bilić dobio je otkaz u Saudijskoj Arabiji gdje je trenirao Al-Ittihad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Baš sam jako razočaran. Došao sam u Saudijsku Arabiju pun motiva da učinimo nešto dobro, dugoročno i pamtljivo. Svjesno sam izabrao taj posao i kad smo pregovarali u New Yorku s ondašnjim čelnicima Al Ittihada, inzistirao sam na tri godine ugovora. To je bio jasan znak da želim ostati te da ne dolazim u taj dio svijeta kako bih na brzinu pokupio neki novac, nego da želim nešto stvoriti”, otkriva za Sportske novosti.

“Znao sam kamo dolazim. Klub je bio s jednim bodom nakon pet utakmica, a neovisno što je to bio, kao, tek početak sezone, sasvim je logično da takav skor nije bio plod slučajnosti. Nešto je dovelo do toga da ovaj veliki i jedan od najslavnijih klubova u ovom podneblju tako slabo starta. No, ključan problem koji je vodio ovakvom neočekivanom i prebrzom epilogu za mene jest što je od dana kada sam stigao u Jeddah, nakon samo jednog mjeseca praktično smijenjen cjelokupni upravljački kadar, odnosno klupski menadžment. Došli su novi ljudi, sa svojim vizijama i stavovima, pa je, eto, došlo i do našeg prekida suradnje. Tajming me silno razočarao jer smo upravo bili u fazi podizanja forme i bodovnih učinaka…”, poručuje Bilić.

“Hoćete istinu? Nisam uopće pomislio da bi se to moglo dogoditi s obzirom na navedene pomake. Doduše, ne bi trebalo ništa iznenaditi. Otkad sam došao, u oko tri mjeseca više od pola trenera u ligi 16 je smijenjeno. To je trend. I što je još zanimljivo, odlučili su mi otkazati dva dana nakon poraza od Al Hilala, a prije te utakmice mi je uručena nagrada za najboljeg trenera mjeseca!”, jasan je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.