Sljeme: Idealni uvjeti za proizvodnju umjetnog snijega i pripreme za Snježnu kraljicu

Foto: snimka zaslona HRT

U Zagrebu sunce, na Sljemenu snježna mećava. Temperatura oko 0 ili malo u minusu i uvjeti idealni za proizvodnju umjetnog snijega. Svi topovi, njih 30-ak i popularne “žirafe” rade punom parom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod organizatora nema straha da sve neće biti potpuno spremno za 14. izdanje “Snježne kraljice” i 11. izdanje “Snježnoga kralja”.

– Staza je u redu, napravljena je već puno prije. Sa strane ne možemo reći da smo bili bogati snijegom, sad si možemo priuštiti tu raskoš, objašnjava Reno Fleiss, voditelj projekta “Snježna kraljica”, piše HRT.

Ekipa koja priprema stazu i sve oko nje uigrana je. Najveći dio posla je napravljen. Krenuli su završni radovi koji će se dodatno intenzivirati od ponedjeljka. Svi jedva čekaju da u Zagreb počnu stizati najbolje svjetske skijašice i skijaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedva čekam 1.1.2020. kad dođu sve ekipe iz nekih dijelova Hrvatske, kad se ekipiramo totalno i onda krećemo s onim pravim radovima oko pripreme za samu utrku, kaže Fleiss.

Hrvatski predstavnici stazu su isprobali proteklih dana, sljedeći put na Crveni će spust na dan utrke. Ženski slalom na rasporedu je u subotu 4. siječnja. Prva je vožnja u 13, a druga u 16.15. Skijaši su na redu u nedjelju. Prva je vožnja predviđena za 14.15, a duga će biti noćna u 17.40, naravno uz prijenos na HTV-u 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.