Sljeme spremno za Snježnu kraljicu: Zagrebačka utrka je jedinstvena

Foto: snimka zaslona HRT

Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku Snježnu kraljicu (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa (4. siječnja), a jedanaesti put mušku utrku (5. siječnja). Najbolje skijašice i skijaši svijeta polako pristižu u Zagreb i spremaju se za natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježna kraljica započinje danas u večernjim satima javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Prijenos ždrijeba možete pratiti na Drugom programu HTV-a i streamu na našem portalu od 18 sati.

Gostujući u Studiju 4, o posljednjim pripremama i o samoj utrci, govorili su, iz organizacijskog odbora Snježnje kraljice, Miho Glavić i Ana Jelušić Black.

– Treći put zaredom izvlačenje je uklopljeno u zagrebački Advent, u 18 i 15 sati na Tomislavovom trgu će biti 15 najboljih skijašica i one koje to žele moći će uklizati po svoj startni broj, a ove godine smo im postavili i nekoliko slalomskih vratiju da vidimo kako se snalaze u tome, rekla je Jelušić-Black naglasivši jedinstvenost zagrebačke utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zagrebačka utrka je jedinstvena, jedina utrka u glavnom gradu države. Skijašice su već jučer počele dolaziti s velikim osmijesima, drago im je što se mogu prošetati centrom, otići na kavu i dućan što inače nije slučaj. Naši navijači znaju kvalitetno navijati i za sve strane skijašice, ovo je postala tradicionalna utrka u kalendaru Skijaškog kupa na koju svi rado dolaze.

Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora Snježne kraljice, istaknuo je dodatni sadržaj na Sljemenu.

– Nastojimo uz sportski sadržaj dati i zabavni da bi gledateljima uz stazu bilo što zanimljivije. Osim popularnih cijena za ulaznice, nudimo i okrijepu, po tome smo jedinstveni u Svjetskom kupu. Hrana i piće su na Sljemenu, još jednom sve pozivam da dođu te da se toplo obuku, prijevoz je uključen u cijenu ulaznica, rekao je Glavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženski slalom vozi se 4. siječnja (1. vožnja je u 13 sati, a 2. vožnja je u 16.15), dok je muški slalom na rasporedu 5. siječnja, u 14.15 (1. vožnja) te u 17.40 (2. vožnja), sve uz prijenos na HTV-u 2.

– Imamo savršenu suradnju s HRT-om koji prenosi utrke i šalje snimke u svijetu. Prijenos uživo ide u od 20 do 25 država, ovisno u ženskoj ili muškoj utrci. Bitno je naglasiti da i večernji program na Ledenom parku s izvlačenja brojeva također uklopljen u to, kadrovi iz centra Zagreba idu u cijeli svijet, vrijednost takvog marketinškog materijala jest takva da se zapravo ne može kupiti novcem, rekla je Jelušić-Black te nastavila o hrvatskim adutima.

– Mi imamo dvije skijašice – Leona Popović koja je proteklog vikenda osvojila prve bodove u Svjetskom kupu s visokim startnim brojem i mlada Ida Štimac koja se vraća nakon ozljede. Domaći teren donosi prednosti, ja najbolje znam, tako da im želim sve najbolje, rekla je naša bivša skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Šest skijaša će biti iz Hrvatske – Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić – ljudima uz stazu neće biti dosadno, svako malo će neki od naših ići niz stazu. Već su pokazali da ovdje mogu dosta napraviti i u dobroj su formi na početku sezone.

Glavić je istaknuo još jednu prednost sljemenske utrke.

– Sljeme je fiksno u kalendaru do 2023. godine, tada se kalendari na konferenciji u Zurichu ponovno preslažu, za sada svake godine čvrsto dobivamo još po jednu godinu. Imamo izvanredan termin, u alpskim zemljama je sezona skijanja i teško je smjestiti par tisuća ‘nomada’ Svjetskog kupa da dođu samo tako i zauzmu hotele na dva, tri dana. Gledanost je uvijek fantastična. Očekujemo će da nedjeljnu utrku samo u Njemačkoj pratiti pet milijuna ljudi, zaključio je Glavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.