Slobodna Dalmacija pretjerala: Kakve veze ima Boško Buha s hrvatskom nogometnom reprezentacijom?

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija u jednoj briljantnoj utakmici, u jednako sjajnoj atmosferi, pred 30 000 gledatelja, ‘razbila’ je grčku reprezentaciju u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Hrvatska je tijekom svih 90 minuta, slažu se gotovo svi mediji, bila superiorna nemoćnoj Grčkoj, konačni rezultat mogao je biti čak i znatno viši u korist izabranika Zlatka Dalića od ionako visokih 4:1. Vatreni su sinoć na punom Maksimiru odigrali najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina hrvatskih medija uglavnom je nakon veličanstvene pobjede konstatirala kako je Dalić preporodio hrvatsku reprezentaciju, čak su i strani mediji zapljeskali ”superiornoj Hrvatskoj predvođenoj ‘nebeskim skakačem’ Lukom Modrićem. Međutim, ako je suditi prema onome što piše Slobodna Dalmacija Dalić nije imao pomoćnika samo u Ivici Oliću te timu koji je sam odabrao. Naime, novom hrvatskom izborniku na pomoći je bio partizanski ”bombaš” Boško Buha.

Slobodna Dalmacija, oduševljena igrom Vatrenih, konstatirala je kako ni ”Boško Buha nije tako rušio protivničke bunkere kao Dalićeva Hrvatska.” Naravno, u Slobodnoj se referiraju na činjenicu da Grci uglavnom svoju taktiku temelje na bunkeru, prekidu te kontri. Sinoć na Maksimiru im zahvaljujući sjajnoj Hrvatskoj ništa nije funkioniralo, pa ni bunker.

No, nije problem u bunkeru, problem je daleko ozbiljniji. Ako živimo u 21. stoljeću, u vremenu kada se navodno čak i Vlada Andreja Plenkovića, barem deklarativno, trudi odbaciti svaki totalitarizam te ga iskorijeniti iz društva kao poguban za građane pitanje je kakve veze ima Boško Buha s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, 21. stoljećem i borbom protiv svakog oblika veličanja totalitarističkog naslijeđa?  Ovakvi nepromišljeni medijski ispadi služe samo kao dolijevanje ulja na vatru taman kad su navijači na Maksimiru pokazali kako se srcem, dušom i tijelom navija za svoju domovinu.  I što ako Boško Buha iz Slobodne Dalmacije izazove reakciju i ponovno se maksimirskim stadionom zaori ”Za dom spremni”? Možda su ipak, na kraju krajeva, u pravu oni koji tvrde da dio medija svjesno diže ideološke tenzije jer od toga živi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.