Slovenska košarkaška legenda svoj 80. rođendan dočekala u Dubrovniku

Foto: Snimka zaslona

Svoj osamdeseti rođendan danas je u Hrvatskoj proslavio Ivo Daneu, slovenska košarkaška legenda i član reprezentacije nekadašnje SFRJ s kojom je u 1970. u Ljubljani osvojio zlatnu medalju, pobjedom nad SAD-om u finalu svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daneu boravi u Dubrovniku kao počasni član slovenske reprezentacije koja sudjeluje u natjecanjima sportaša – veterana i novinara u tenisu, a stigao se i okupati u moru, pišu “Slovenske novice”.

“Istina je da sam možda prestar za ovakav način života, ali me na to stalno prisiljavaju prijatelji i društvo, a ovakvim se pozivima teško mogu oduprijeti”, kazao je Daneu u razgovoru za list.

Kad se početkom idućeg tjedna vrati u Ljubljanu za Daneua se priprema velika rođendanska fešta u Ljubljani i predstavljanje monografije o njegovu životu, a Daneu na proslavu namjerava pozvati i kolege s kojima je igrao u nekadašnjoj “zlatnoj generaciji” jugoslavenske izabrane vrste za koju je odigrao 209 utakmica: Petra Skansija, Ratu Tvrdića, Damira Šolmana, Nikolu Plećaša, Nemanju Đurića, Dragoslava Ražnatovića, Dragutina Čermaka i Giuseppea Josipa Đerđu, prenosi slovenski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.