Službeno identificirano tijelo pronađeno u zrakoplovu u La Mancheu: Radi se o nogometašu Emilianu Sali

Foto: Twitter

Iz olupine zrakoplova koji je nestao 21. siječnja iznad kanala La Manche, a u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson izvučeno je jedno tijelo. Sada je potvrđeno – radi se o nogometašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijelo je i službeno identificirano kao tijelo nogometaša Emiliana Sale. Obitelji su obaviještene i imaju potporu institucija”, objavila je policija.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Ibbotson nestao je iznad kanala La Manche 21. siječnja na letu iz Nantesa za Cardiff gdje je argentinski nogometaš trebao nastaviti karijeru.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je nakon tri dana jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salin prijatelj otkrio: ‘On nije sam odlučio ukrcati se na taj avion, netko drugi je odgovoran za ovo’ 

Još uvijek je pod upitnikom kako je došlo do ovog leta, na to je upozorio i jedan od Salinih bliskih prijatelja, Maximiliano Duarte.

“On nije sam odlučio ukrcati na taj avion. I ja sam bio nogometaš i znam kako je preporuka da se ustaneš rano, doručkuješ i onda tek ideš na put kako bi odmoran stigao na destinaciju. Ovi uvjeti su bili isforsirani”, ispričao je Duarte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i sadržaj poruka koje su razmijenili.

“Rekao je: ‘umoran sam, nisam imao ni minute odmora cijeli dan’, a u još ranije poslanim porukama bio je jasan da želi ostati i odspavati: ‘Ne želim putovati, volio bih večeras ostati ovdje”, otkriva Duarte.

“Ako on nije htio putovati, onda je netko odgovoran za ovo. Više od ovoga vam ne smijem komentirati zbog same istrage”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Cardiffa potvrdili: ‘Još ništa nismo platili za Salu, ali nikad nismo rekli da ne mislimo platiti’ 

Nantes unatoč teškoj situaciji prijeti Cardiffu tužbama jer Salu su prodali po cijeni od 17 milijuna eura, a prva rata je već trebala biti uplaćena na račun kluba.

“Jedina stvar koju mogu potvrditi, budući da se radi o osjetljivoj temi, kako nije došlo do isplate. Nismo ništa platili, zato što njegovo tijelo još nije izvučeno. Znamo da je u procesu izvlačenje, ali platit ćemo kada bude pravo vrijeme za to. Cardiff nikada nije rekao da ne misli platiti”, rekao je predsjednik Cardiffa Mehmet Dalman u četvrtak potvrdivši za L’Equipe da još nisu poslali novce u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.