Snježnu kraljicu otvara Vlhova, Shiffrin starta sedma: Hrvatska ima dvije predstavnice – Idu Štimac i Leonu Popović

Zagreb, 3.1.2020 - Održana je konferencija za medije povodom nadolazećih utrka ženskog i muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2020.Na slici Leona Popović,Ida Štimac,Istok Rodeš,Alias Kolega ,Filip Zubčić,Matej Vidović ,Samuel Kolega i Leon Nikić.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Bliži se početak Snježne kraljice na Sljemenu. U ženskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa koja je na rasporedu u subotu u 13 sati, odnosno druga vožnja u 16.15 sati, Hrvatska će imati dvije predstavnice – Idu Štimac i Leonu Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Popović najavila dobru formu uoči subotnje utrke osvajanjem prvih bodova u slalomu prošlog vikenda u Lienzu.

Prva će se niz sljemensku stazu spustiti Slovakinja Petra Vlhova kojoj je na ždrijebu održanom na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava pripao startni broj 1. Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger. Braniteljica naslova “Snježne kraljice”, četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je dobila startni broj sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će nastupiti i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Ida Štimac. Popović, koja je prije pet dana u Lienzu 26. mjestom stigla do svojih prvih slalomskih bodova u Svjetskom kupu, imat će startni broj 71, a Štimac, kojoj će ovo biti drugi nastup na Sljemenu, broj 73 u konkurenciji 74 skijašice.

Hrvatske predstavnice Leona Popović i Ida Štimac dobile su visoke startne brojeve, pa će tako Popović startati 71., a Štimac pretposljednja, 73.

Prva vožnja subotnjeg ženskog slaloma na Sljemenu je u 13 sati, a druga je u 16.15. Obje možete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.